3 moduri să găteşti cu conopidă pentru a slăbi mai uşor
Conopida este o legumă foarte hrănitoare chiar dacă nu este şi populară. Este una dintre legumele de sezon care n-ar trebui să lipsească nici din meniul acestei toamne, cu atât mai mult dacă vrem să slăbim.
Bogată în fibre, conopida creşte aportul zilnic de vitamine B6, C şi K. Un alt lucru pentru care este apreciată este potențialul său de a servi ca înlocuitor cu conținut scăzut de calorii pentru alimente bogate în calorii, cum ar fi orezul. Acest lucru face din conopidă un aliment excelent pentru slăbit. Mai trebuie să ştii că este şi cea mai bună legumă cu conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce o face potrivită pentru o dietă keto. Dacă nu eşti obişnuit să găteşti cu conopidă, îţi dăm câteva idei pentru a profita de tot ce are mai bun de oferit!
Supă de conopidă
Încingi uleiul. Adaugi o ceapă feliată și o căleşti. Adaugi usturoi tocat, apoi conopida ruptă în bucheţele. Le laşi câteva minute, amesteci şi acoperi tigaia cu un capac. Le laşi să se pătrundă la foc mediu. Dai deoparte, laşi să se răcorească, apoi transferi amestecul într-un blender. După omogenizare, adaugi puţin lapte, piper măcinat, smântână, după gust, puţin zahăr și sare. O pui din nou pe foc şi o mai ţii până atinge punctul de fierbere. O poţi servi cu puţin miez de nucă zdrobit şi pătrunjel.
Vezi şi: Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute
Conopidă la tigaie
Rupi un sfert de conopidă în bucheţele şi o căleşti în ulei încins la foc mediu câteva minute cu puţină sare, amestecând continuu. Torni foarte puțină apă și acoperi cu un capac. O mai laşi să fiarbă circa zece minute la foc mic. Adaugi usturoi, sare și piper, după preferinţă. Poţi adăuga şi alte legume alături de conopidă: 1-2 morcovi, câteva mâini de mazăre sau de fasole verde, broccoli, cu menţiunea că morcovii ar trebui căliţi primii.
Citeşte şi: Paste cu conopidă, la cuptor, cea mai bună reţetă
Curry cu conopidă
Încălzeşti uleiul. Adaugi semințe de chimen, apoi o ceapă tocată, usturoi, un vârf de cuţit de praf de ghimbir și căleşti totul. După călire, pui un pic de curry, sare, piper, câteva roșii tocate şi amesteci. Le laşi la foc mic câteva minute, după aceea pui bucheţelele de conopidă mărunţite şi o cană cu apă. Acoperi vasul cu un capac și le ţii la foc mic. Odată ce conopida este fragedă și bine gătită, dai deoparte şi adaugi puţin părunjel tocat fin.
FOTO: Shutterstock