Vrei să slăbești? Trebuie să mănânci din borcane de sticlă!

Belinda Norton, o profesoară din Australia, arată mai bine la 40 decât arăta la 20! Iar secretul siluetei ei este constă în porționarea mâncării în borcane de sticlă. Ce importanță au acestea?

image

Profesoara respectivă a devenit o mică celebritate pe rețelele sociale după ce-a arătat lumii cât de bine arată acum și-a dezvăluit că este într-o formă atât de bună din simplul motiv că și-a schimbat stilul de viață. Nu-i nicio noutate asta! Surprinzător e că aceasta susține că trebuie să ne apucăm să mâncăm din borcane de sticlă, dacă vrem să ne menținem în formă sau să slăbim. În plus, Belinda a schimbat antrenamentul la sală. S-a lăsat de exerciții cardio și-a început să facă antrenamente de rezistență. Dar să revenim la acele borcane de sticlă pe care le recomandă ea!...  

Norton e de părere că există mai multe beneficii atunci când ne punem mâncarea în borcane de sticlă și nu în caserole din plastic. E mai bine din punct de vedere al sănătății, dar și al gustului. „Iată de ce e de prefert ca toată lumea să-ți mănânce gustările de peste zi sau salata făcută acasă din borcane!”, și-a început Belinda explicația pe pagina ei de Instagram.

În primul rând, „aceste borcane sunt portabile. Apoi mâncare este porționată deja și nu există riscul de-a mânca prea mult. Iar borcanele acestea din sticlă sunt reutilizabile, ne salvează planeta. Sunt tentante. Durabile. Delicioase. Sunt prânzul perfect sau gustarea minunată de la școală”, a continuat femeia cu aceeași convingere.  

În plus, mâncarea se păstrează mai proaspătă într-un recipient din sticlă decât în unul din plastic. Și, în ceea ce privește porționarea prânzului, Belinda are câteva trucuri. În primul rând, ea își începe pregătirea porției perfecte adăugând în borcan câteva straturi de salată, care poate fi feliată, tăiată sau mărunțită. Morcovii cruzi, varza, kale sau spanacul încap perfect, la fel și alimentele deja fermentate, ca varza murată.  

Pe lângă salata respectivă, se poate pune humus sau brânză de caju sau, pur și simplu, orice găsim prin frigider, mai puțin mezeluri și dulciuri. Norton încheie tot mixul alimentar cu alt strat de verzituri proaspete și neapărat o sursă de grăsimi sănătoase, cum ar fi puțin ulei de măsline extravirgin sau avocado.

La micul dejun, niște musli turnat primul și iaurt adăugat cu puține fructe de pădure sună delicios! Ca să-și mențină analizele în cote normale, Belinda nu uită niciodată să includă niște alimente esențiale în dieta sa zilnică – doi morcovi cruzi și un castravete. Fibrele din morcovi îi mențin zahărul din sânge la nivel normal, iar castravetele o hidratează și-i oferă beneficii evidente, precum digestie bună, scăzut în greutate și un nivel mai scăzut al zahărului din sânge.

Ce reguli de aur are Belinda Norton la cei 40 și ceva de ani pe care-i are?

image

În primul rând, alege calitatea în detrimentul cantității. Face 60 de minute de mișcare eficientă, în care-și antrenează tot corpul. În antrenamentul său de la sală a inclus greutățile – de 5kg – care-i conturează ideal musculatua, îi perfecționează mobilitatea și-o ajută să piardă din grăsimea corporală.        

Belinda e de părere că femeile trebuie să se concentreze pe șolduri și partea de jos a spatelui, din cauza schimbărilor pe care le fac sarcinile și menopauza în acele zone ale corpului. Ea recomandă yoga pentru un antrenament complet, care să nu cauzeze răniri neplăcute niciunui începător.

Tot ea ne propune să începem să ne concentrăm mai mult pe noi și pe nevoile pe care mintea, sufletul și corpul nostru le au. Din cauza vitezei cu care trăim, în zilele noastre, tindem să nu mai acordăm atenție semnelor pe care le primim din partea trupului nostru atunci când ne stresăm prea mult.

Un al secret e să mâncăm porții mici de mâncare de mai multe ori pe zi. Ea nu e adepta porțiilor mari de mâncare, consumate rar. Ei, ce zici, ți se pare interesant planul unei femei care arată mai bine la 40 și ceva de ani decât la 20?

Foto - Shutterstock, Instagram