Ai renunţat la carne? Salata cu cartofi n-ar trebui să-ţi lipsească din meniu!
Această salată ușoară bogată în legume, cartofi, sparanghel, ridichi, ardei, fasole, ceapă şi mazăre, stropite cu ulei de măsline aduce arome mediteraneene şi o mulţime de elemente nutritive.
Iată o reţetă de salată săţioasă şi bogată în vitamine şi minerale de care ai nevoie când ţii dietă, post sau un regim fără carne! Alege această rețetă sănătoasă de salată de cartofi şi sparanghel fie la masa de prânz, fie la cină! O poţi alătura şi unui grătar, dacă ai o dietă fără restricţii.
Sparanghelul este o legumă cu un conținut scăzut de calorii, dar şi o sursă excelentă de vitamine esențiale și minerale, în special folați și vitaminele A, C și K, la care se adaugă antioxidanţi, fibre, potasiu.
Cartofii au un renume prost deoarece sunt adesea asociaţi cu feluri de mâncare hipercalorice şi nu foarte sănătoase. Dacă sunt copţi sau fierţi, rumeniţi la cuptor în foarte puţin ulei de măsline, atunci devin un aliment foarte sănătos. Nutriţioniştii recomandă asocierea cartofilor copţi cu alte legume, în salate, cu lactate şi brânzeturi sau cu o carne slabă.
Ingrediente de ajuns pentru două porţii
3 cartofi
4 ridichi
1 ardei iute
200 g fasole verde
450 g sparanghel
200 g mazăre fiartă
1 ceapă
mărar
sare
piper
30 ml ulei de măsline
20 ml ulei de floarea-soarelui
Te-ar mai putea interesa: Cartofi acordeon cu bacon şi brânză, în stil suedez
Mod de preparare
Tai capetele lemnoase ale sparaghelului, apoi îl condimentezi cu sare și piper, după gust. Ungi grilul cu ulei de floarea-soarelui, apoi pui sparaghelul și-l rumenești pe toate părțile până când se înmoaie. Îl lași la răcit, apoi îl tai bucăți.
Cureți cartofii și-i tai cubulețe, apoi îi amesteci cu fasolea verde, sare, piper, după gust și uleiul de floarea-soarelui rămas. Așezi legumele într-o tavă cu hârtie de copt, pe care o acoperi cu o folie de aluminiu. Dai tava la cuptor pentru, la 200 °C, aproximativ 30 de minute. Lași la răcit.
Vezi si: Cel mai bun loc să păstrezi cartofii fără să încolţească. Bonus: semne că nu trebuie consumaţi
Amesteci cartofii și fasolea verde cu sparaghelul, adaugi mazărea, ceapa tăiată solzișori și ridichile feliate. Pui ardeiul iute tocat, torni uleiul de măsline și condimentezi cu sare, și mărar tocat, după gust.
FOTO: Shutterstock