Supă germană de cartofi noi în bol de pâine. Are efect antistres şi creşte imunitatea

Cartofii noi au apărut deja în pieţe şi pot fi baza unei supe aromate, reconfortante şi hrănitoare care se şi prepară rapid.

image

Această supă germană de cartofi de casă (Kartoffelsuppe) este cremoasă şi delicioasă. Combinarea cartofilor noi cu morcovi, ceapă, păstârnac și ciolan afumat este perfectă pentru prânz sau cină, fiind şi sățioasă.

Cartofii reprezintă una dintre principalele noastre surse alimentare de vitamina C, care ne ajută să combatem stresul, infecțiile, alergiile. Vitamina B6, necesară pentru celulele roșii din sânge și pentru sistemul nervos și imunitar, se găsește și în cartofi. Există dovezi că B6 poate fi benefic dacă suferi de astm sau diabet. Fiecare celulă din corp are nevoie de potasiu pentru a funcționa, iar cartofii îl oferă din plin. Conținutul de fibre din cartofi este, de asemenea, un mare beneficiu și poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon.

Ingrediente pentru trei porţii de supă de cartofi

750 g ciolan afumat 

6 cartofi noi 

1 morcov 

1 ceapă 

1 păstârnac 

50 ml smântână pentru gătit 

sare 

piper 

Vezi şi: Peşte învelit în bacon, cu cartofi noi

Cum să faci supă de cartofi noi

Dai un clocot ciolanului, arunci apa, apoi îl pui din nou la fiert până se înmoaie carnea și se desprinde de pe os.  

Cureți cartofii și restul legumelor și le fierbi întregi, în apă cu sare, până se înmoaie. Pui legumele în blender și le pasezi doar cât să le zdrobești puțin, fără a le pasa.

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu cartofi noi şi spanac

Adaugi carnea, tocată mărunt, și torni smântâna și din supa în care au fiert legumele cât să obții o consistență ușor lichidă.

Condimentezi cu sare și piper, după gust. Poți servi supa în pâine. 

FOTO: Shutterstock