Reţeta zilei. Cartofi acordeon cu bacon şi brânză, în stil suedez

Fragezi la interior şi crocanţi la exterior, aceşti cartofi în formă de acordeon sau evantai sunt perfecţi în combinație cu brânza preferată şi bacon.

image

Varianta suedeză a cartofilor copţi se numeşte Hasselback şi impresionează pe oricine îi gustă. Denumirea provine de la o garnitură gustoasă servita prima oară la restaurantul suedez Hasselbacken, din Stockholm. Condimentele și umpluturile pot fi diverse, în funcţie de preferinţă, de la sare şi piper până la ierburi aromatice, unt, bacon, brânză și orice altceva îţi doreşti. În cele ce urmează vei găsi cea mai bună și mai ușoară modalitate de a face acest preparat care nu este deloc complicat.

Cum să previi oxidarea cartofilor

Unele legume, precum cartofii se decolorează atunci când sunt expuse la aer, se oxidează. Pentru a încetini acest proces în privinţa cartofilor hasselback, reţine ca, imediat după ce îi feliezi, să pui cartofii cruzi într-un vas cu apă cu puțină zeamă de lămâie sau oțet.

Pentru cartofi crocanți

Înmuierea cartofilor feliați timp de câteva ore în apă cu oțet va scoate și amidonul, ceea ce va permite cartofilor să devină mai crocanţi în timpul coacerii.

Alege cartofi de dimensiuni egale

Folosirea de cartofi de aceeași dimensiune îi ajută să se gătească în același timp și să-şi mențină o culoare uniformă.

Aşa nu rişti să tai cartofii prea mult!

Folosind bețișoare fixate pe ambele părți ale cartofului atunci când îl feliezi, nu vei risca să tai cartofii complet. Secţionarea în felii subţiri a cartofilor permite coacerea lor uniformă. În acest fel, te vei bucura de cartofi aurii, crocanţi.

Vezi și: Cum să gătești și să consumi corect cartofi dacă ai diabet

Ingrediente pentru două porţii

6 cartofi noi, mai mari 

50 g unt 

50 ml ulei de floarea-soarelui 

50 g brânză de oaie 

4 felii bacon 

1 ceapă verde 

sare 

piper 

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 450 °C și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Speli cartofii, apoi îi feliezi, fără însă să separi complet feliile.

Amesteci untul moale cu uleiul, sare și piper, după gust. Ungi cartofii cu acest amestec, inclusiv între felii.

Pui cartofii în tavă și-i dai la cupor aproximativ 50 de minute. Între timp, toci baconul și-l rumenești într-o tigaie până devine crocant.

Te-ar mai putea interesa: Adevărul despre cartofii încolţiţi. Sunt sau nu buni pentru a fi consumaţi?

Scoți tava, presari peste ei brânza sfărâmată și-i mai dai la cuptor alte zece minute. Îi servești presărați cu bacon și ceapă verde tocată. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg