Reţetă în paşi. Musaca de cartofi şi vinete prăjite, ca la bunica acasă

Această musaca are un gust grozav! Straturile de vinete feliate sunt coapte într-un amestec de carne tocată înăbușită într-un sos alb, cremos care fac din acest preparat clasic, grecesc un deliciu.

musaca profimedia 0173239175 jpg

Musacaua este, fără îndoială, cel mai popular fel de mâncare tradițională din Grecia. Se serveşte în orice tavernă sau gospodărie. Dacă ţi s-a făcut dor de vacanţele în care ai savurat acest preparat, îţi dăm ocazia să pui în practică o reţetă a acestui preparat. Vei avea nevoie, în principal, de vinete pe care le vei felia şi prăji, dar de cartofi fierţi sau prăjiţi, după cum preferi, şi de carne tocată.

Ce ingrediente sunt necesare pentru musaca de cartofi şi vinete

2 cepe

800 g carne tocată amestec

2-3 linguri vin roşu

5 roșii

2-3 fire pătrunjel

5 cartofi medii

2 vinete medii

ulei

3 ouă

150 g caşcaval

100 g smântână

frunze dafin

piper

sare

boia

Te-ar mai putea interesa: Reţetă economică. Plăcintă cu carne și cartofi

Mod de preparare pas cu pas

Pasul 1

1 profimedia 0173470246 jpg

Mărunţeşti roşiile, pătunjelul, cepele. Călești cepele, iar după ce devin aurii, adaugi carnea tocată. Acoperi un sfert de oră şi ţii carnea până devine albă. Amesteci din timp în timp.

Pasul 2

2 profimedia 0173470242 jpg

Condimentezi cu sare, piper, boia şi adaugi frunze de dafin, vinul, apoi roşiile şi pătrunjelul. Le mai laşi câteva minute să se pătrundă, după aceea dai deoparte.

Pasul 3

3 profimedia 0173239149 jpg

Cureți cartofii și-i tai felii subțiri pe care le prăjeşti. Feliezi şi vinetele, le sărezi şi le prăjeşti.

Vezi şi: Cartofi carbonara, rapid şi delicios. În nici o oră masa e servită!

Într-o formă termorezistentă, aşezi un strat de cartofi, un altul de vinete, apoi amestecul de carne din care ai scos frunzele de dafin. Acoperi cu alte straturi de cartofi şi vinete.

Pasul 4

4 profimedia 0173466251 jpg

Bați ouăle şi le amesteci cu smântâna, caşcavalul și laptele, astfel încât musacaua să aibă îndeajuns de mult sos pentru fierbere. Torni amestecul peste vinete şi mai razi puţin caşcaval deasupra. Introduci forma în cuptor, circa 30 de minute. Porționezi după răcire.

FOTO: Profimedia