Biscuiţi bicolori, pe gustul tuturor, din 5 ingrediente

18 noiembrie 2024   Rețete

Cu un aspect deosebit, aceşti biscuiţi cuceresc pe oricine. Îţi arătăm cum să-i pregăteşti din numai cinci ingrediente la îndemână în casă!       

La ceai sau cafea, aceşti biscuiţi în două culori vor fi pe gustul tuturor, mici sau mari. Pregăteşte-i în serile reci în care ai ceva mai mult timp! Vor umple casa cu o aromă plăcută care aminteşte de sărbători. Îi păstrezi într-un recipient închis şi vei avea întotdeauna o trataţie dulce pentru cei care te vizitează sau pentru copii.

Pentru ca procesul de preparare să fie mai uşor şi rezultatul pe măsura aşteptărilo, nu sări peste etapa în care ţii aluatul la frigider! Numai aşa grăsimea se poate întări puţin, fără a îngheţa, iar foaia va putea fi întinsă uşor, cu mai puţină făină pe blatul de lucru.

Ingrediente pentru o tavă

250 g de făină

130 g zahăr

120 g unt

3 gălbenuşuri

1 lingură cacao

Vezi şi: Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Mod de preparare

Tai untul în bucăți și-l laşi să se înmoaie 30 de minute la temperatura camerei. Amesteci făina și zahărul într-un castron. Adaugi untul și gălbenușurile, apoi frămânți până obții o compoziţie asemănătoare unei paste.   

Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel

Împarți aluatul în două. Adaugi cacaua în jumătate din aluat. Înfăşori ambele părţi de aluat în folie alimentară şi le dai la frigider pentru 30 de minute. După aceea, formezi din ambele aluaturi dreptunghiuri nu prea groase şi le pui una peste alta.

Rulezi, înfăşori aluatul format în folie alimentară şi le ţii la rece încă o oră. Tai biscuiţii în felii potrivite ca grosime, îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci apoi în cuptorul preîncălzit. Îi ţii la copt 10 minute şi îi laşi la răcit înainte de servire.

FOTO: Shutterstock

Mai multe