Choux-uri cu frişcă şi căpşuni. Dai gata pe oricine cu ele!
Pe cât de complicate par, pe atât de apetisante sunt aceste choux-uri cu frişcă şi căpşuni. Descoperă cum să le faci uşor pentru a atrage aprecierile tuturor!


Ingrediente
250 g făină
500 ml apă
200 g unt
6 ouă
1 linguriţă sare
500 ml smântână grasă
200 g zahăr
1 plic întăritor de frişcă
zahăr pudră, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură muşuroi de cârtiţă. Cum s-o prepari fără teama eşecului
Mod de preparare
Pentru choux-uri, pui la fiert apa cu untul şi sarea. Când începe să clocotească, adaugi făina şi amesteci viguros. Aşezi pe foc şi continui să amesteci până când aluatul se dezlipeşte de pe fundul vasului.
După ce s-a răcit, înglobezi ouăle, pe rând. Cu ajutorul unei linguri, formezi choux-urile într-o tavă tapetată, lăsând distanţă între ele. Le dai la copt, 30 de minute. După primele zece minute, reduci temperatura.
Vezi şi: Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă
Le laşi să se răcească bine înainte de a le tăia pe sfert, pentru a forma căpăcele. Separat, baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Transferi frişca într-un poş şi umpli choux-urile. Ornezi cu jumătăţi de căpşuni, acoperi cu căpăcelele şi le dai cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock