N-ai să crezi cât de pufoasă este această prăjitură cu frişcă şi biscuiţi!

Bine însiropată, prăjitura cu biscuiţi şi frişcă este ideală chiar şi pentru cei mai pretenţioşi dintre cei dragi. Îţi arătăm cum s-o prepari pas cu pas!

image

Frişca este elementul-cheie pentru acest desert. Pentru a nu avea probleme la prepararea acesteia, este nevoie să adaugi zahărul când a început să se formeze o cremă pufoasă, altfel nu-şi va dubla volumul. Când crema şi-a dublat volumul, este gata. Dacă vei continua să baţi, rişti să se tranforme în unt. În cazul în care ţi se întâmplă să baţi frişca prea mult, adaugă trei linguri de smântână şi omogenizează cu o lingură de lemn. Un alt secret constă în folosirea ingrediente numai când sunt reci.

Ingrediente

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

300 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

1 plic întăritor de frişcă

150 ml suc de ananas, pentru însiropat

100 g biscuiţi cu cacao, pentru decor

cacao, pentru decor

Vezi şi: Desert pentru începători. Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, baţi bine până la omogenizare, apoi încorporezi făina. Amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Treci compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pe care o introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După 15-20 de minute, dai la foc mic.

După răcire, răstorni blatul din tavă şi-l secţionezi pe jumătate, pe lungime. Aşezi o felie pe un platou şi o însiropezi cu sucul de ananas. Mixezi smântâna, iar atunci când paletele lasă urme, pui zahărul pudră, întăritorul de frişcă şi mai mixezi puţin.

Te-ar mai putea interesa: Tort fără coacere, cu cremă de brânză, frişcă şi caramel

Întinzi frişca peste felia de blat de pe platou, păstrând o parte pentru I. Acoperi cu a doua felie de blat pe care o însiropezi. Introduci prăjitura în frigider trei ore sau peste noapte, împreună cu frişca rămasă.

Înainte de servire, mărunţeşti biscuiţii şi-i presari peste prăjitură. Porţionezi şi ornezi cu frişcă şi cacao.

FOTO: Shutterstock



Recente

Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg