Desertul zilei. Cremșnit cu frişcă

Dintre prăjiturile cu frişcă se distinge cremşnitul, unul dintre deserturile copilăriei multora dintre noi. Încearcă şi tu această reţetă pentru a te bucura de gustul deosebit al unui preparat dulce, uşor şi cremos!     

image

Un desert tipic european cum este cremşnitul este ideal să fie servit imediat sau în ziua în care l-ai preparat. Cu toate acestea, poți păstra prăjitura rămasă, la frigider, într-un recipient închis ermetic timp de trei sau patru zile. Foile se vor înmuia, dar va fi delicioasă şi aşa.

Originea reţetei de cremşnit este necunoscută. Cel mai probabil este un preparate dulce german sau austriac, deoarece numele Cremeschnitte este german. Este popular în toată Europa Centrală și de Est. Chiar există un oraș mic în Croația numit Samobor (aproape de capitala Zagrebului), care este renumit pentru acest desert, denumit Kremsnita.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

4 ouă

4 albușuri

175 g zahăr

80 g făină

250 ml smântână pentru frişcă

1 plic întăritor pentru frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!

Mod de preparare

Amesteci laptele dat într-un clocot, în prealabil, cu zahărul vanilat și le lași deoparte, acoperite, 15 minute. Freci ouăle întregi cu zahărul și făina, apoi încorporezi, treptat, laptele. Pui pe foc mic și amesteci continuu. Când începe să se îngroașe, freci energic. Iei crema de pe foc și adaugi albușurile bătute spumă tare. Amesteci rapid și o lași puțin la răcorit.

Vezi şi: Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă

Tai aluatul foitaj pe jumătate. Întinzi prima bucată, o înțepi din loc în loc și o coci într-o tavă tapetată. Întinzi a doua bucată și o tai în pătrate pe care, de asemenea, le înțepi și le dai la copt. La final, pe foaia întreagă întinzi crema călduță.

Mixezi smântâna pentru frişcă şi înglobezi întăritorul. Întinzi frişca peste crema răcită complet, apoi le acoperit cu aluatul tăiat în pătrate. Dai prăjitura la rece peste noapte sau cel puţin trei ore, iar, la servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg