Desertul zilei. Cremșnit cu frişcă

Dintre prăjiturile cu frişcă se distinge cremşnitul, unul dintre deserturile copilăriei multora dintre noi. Încearcă şi tu această reţetă pentru a te bucura de gustul deosebit al unui preparat dulce, uşor şi cremos!     

image

Un desert tipic european cum este cremşnitul este ideal să fie servit imediat sau în ziua în care l-ai preparat. Cu toate acestea, poți păstra prăjitura rămasă, la frigider, într-un recipient închis ermetic timp de trei sau patru zile. Foile se vor înmuia, dar va fi delicioasă şi aşa.

Originea reţetei de cremşnit este necunoscută. Cel mai probabil este un preparate dulce german sau austriac, deoarece numele Cremeschnitte este german. Este popular în toată Europa Centrală și de Est. Chiar există un oraș mic în Croația numit Samobor (aproape de capitala Zagrebului), care este renumit pentru acest desert, denumit Kremsnita.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

4 ouă

4 albușuri

175 g zahăr

80 g făină

250 ml smântână pentru frişcă

1 plic întăritor pentru frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!

Mod de preparare

Amesteci laptele dat într-un clocot, în prealabil, cu zahărul vanilat și le lași deoparte, acoperite, 15 minute. Freci ouăle întregi cu zahărul și făina, apoi încorporezi, treptat, laptele. Pui pe foc mic și amesteci continuu. Când începe să se îngroașe, freci energic. Iei crema de pe foc și adaugi albușurile bătute spumă tare. Amesteci rapid și o lași puțin la răcorit.

Vezi şi: Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă

Tai aluatul foitaj pe jumătate. Întinzi prima bucată, o înțepi din loc în loc și o coci într-o tavă tapetată. Întinzi a doua bucată și o tai în pătrate pe care, de asemenea, le înțepi și le dai la copt. La final, pe foaia întreagă întinzi crema călduță.

Mixezi smântâna pentru frişcă şi înglobezi întăritorul. Întinzi frişca peste crema răcită complet, apoi le acoperit cu aluatul tăiat în pătrate. Dai prăjitura la rece peste noapte sau cel puţin trei ore, iar, la servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg