Desertul zilei. Cremșnit cu frişcă

Dintre prăjiturile cu frişcă se distinge cremşnitul, unul dintre deserturile copilăriei multora dintre noi. Încearcă şi tu această reţetă pentru a te bucura de gustul deosebit al unui preparat dulce, uşor şi cremos!     

image

Un desert tipic european cum este cremşnitul este ideal să fie servit imediat sau în ziua în care l-ai preparat. Cu toate acestea, poți păstra prăjitura rămasă, la frigider, într-un recipient închis ermetic timp de trei sau patru zile. Foile se vor înmuia, dar va fi delicioasă şi aşa.

Originea reţetei de cremşnit este necunoscută. Cel mai probabil este un preparate dulce german sau austriac, deoarece numele Cremeschnitte este german. Este popular în toată Europa Centrală și de Est. Chiar există un oraș mic în Croația numit Samobor (aproape de capitala Zagrebului), care este renumit pentru acest desert, denumit Kremsnita.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

4 ouă

4 albușuri

175 g zahăr

80 g făină

250 ml smântână pentru frişcă

1 plic întăritor pentru frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!

Mod de preparare

Amesteci laptele dat într-un clocot, în prealabil, cu zahărul vanilat și le lași deoparte, acoperite, 15 minute. Freci ouăle întregi cu zahărul și făina, apoi încorporezi, treptat, laptele. Pui pe foc mic și amesteci continuu. Când începe să se îngroașe, freci energic. Iei crema de pe foc și adaugi albușurile bătute spumă tare. Amesteci rapid și o lași puțin la răcorit.

Vezi şi: Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă

Tai aluatul foitaj pe jumătate. Întinzi prima bucată, o înțepi din loc în loc și o coci într-o tavă tapetată. Întinzi a doua bucată și o tai în pătrate pe care, de asemenea, le înțepi și le dai la copt. La final, pe foaia întreagă întinzi crema călduță.

Mixezi smântâna pentru frişcă şi înglobezi întăritorul. Întinzi frişca peste crema răcită complet, apoi le acoperit cu aluatul tăiat în pătrate. Dai prăjitura la rece peste noapte sau cel puţin trei ore, iar, la servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg