Cod cu sos de roșii, un motiv bun să mănânci peşte
Alături de legume, peştele este ideal a fi consumat de două-trei ori pe săptămână, mai ales după vârsta de 40 de ani. Această reţetă de cod cu sos de roşii te va ajuta să pui în practică recomandarea, cum este şi o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 care protejează inima.
Ingrediente pentru două porţii
350 g file de cod
1 ceapă
2 căței de usturoi
6 roșii mari
30 g măsline negre feliate
20 g măsline verzi feliate
20 g capere
1 ceapă
busuioc
sare
30 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Clasicul Fish & Chips, perfect pentru petrecerile în familie
Mod de preparare
Încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi apoi cățeii de usturoi pisați și, după un minut, roșiile descojite și pasate și mai ții pe foc alte cinci minute, amestecând constant. Dai deoparte și torni sosul într-o tavă de cuptor.
Vezi şi: N-ai mai mâncat omleta aşa! Frittata cu pește și legume
Adaugi măslinele, caperele, busuioc tocat, după gust, și fileurile de peşte. Dai la cuptor, 220 °C, pentru 10-12 minute.
FOTO: Shuuterstock