Salata cu quinoa și ton îţi dă un plus de vitalitate. Este gata în 20 minute!

Primăvara, simţim nevoia de crudităţi, pentru că avem nevoie de energie. Dacă ţi se întâmplă şi ţie, găseşti în cele ce urmează o reţetă de salată pe care o poţi face în doar 20 de minute!

Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg

Caută să mănânci mai des quinoa în primăvara aceasta! Îţi va da energie şi te va ajuta să-ţi reduci colesterolul. Supranumită  „mama tuturor boabelor‟, quinoa a fost timp de secole hrana de bază a Incaşilor. Astăzi, este consumată în întreaga lume, preferată mai ales pentru substanţele nutritive pe care le conţine. Aduce un plus de acizi graşi care cresc nivelul de colesterol bun (HDL) şi îl reduce pe cel rău (LDL). Antioxidanţii din quinoa stimulează metabolismul şi îndepărtează grăsimile care se depozitează pe pereţii arterelor, evitând astfel înfundarea vaselor de sânge. Bogată în proteine şi aminoacizi, care sunt esenţiale pentru musculatură şi repararea ţesuturilor după efort fizic, quinoa acţionează ca un stimul energetic în organism. Quinoa conţine de două ori mai multe proteine decât alte boabe.

Nu uita să adaugi în salatele tale şi broccoli. Are proprietăţi antiinflamatoare, susţine asimilarea vitamine D, te ajută să slăbeşti. Un studiu al Ministerului Agriculturii al SUA a arătat că aceia care mănâncă zilnic 24 g de fibre, obţin o masă săţioasă, care oferă doar 90 de calorii. Prin urmare, leguma este excelentă în curele de slăbire.

Salata pe care ţi- propunem conţine şi ton. Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega-3, peştele n-ar trebui să-ţi lipsească din dietă, întrucât este necesar pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic. Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea. În acest scop, este recomandat să consumi mai des nu doar salată de ton, ci şi somon la grătar, păstrăv ori macrou la cuptor.

Ingrediente pentru trei porţii

200 g quinoa 

400 ml apă  

4-5 buchețele broccoli 

100 g porumb, din conservă 

1 ardei 

50 g mazăre fiartă 

100 g ciuperci, din conservă 

1 conservă ton bucăți, în ulei de măsline 

sare 

Vezi și: Salată de paste cu ciuperci

Mod de preparare

Speli quinoa până când apa rămâne curată.  Pui quinoa într-o cratiță, cu apa, adaugi sare după gust și o fierbi, la foc mic, vasul fiind descoperit, până când apa este absorbită și quinoa s-a înmuiat. O dai deoparte. 

Speli bucățile de broccoli și le fierbi în apă cu sare, două-trei minute. Le scurgi și le lași la răcit.

Te-ar mai putea interesa: Tartă franțuzească de somon şi broccoli. Te cucereşte din prima!

Amesteci quinoa cu broccoli, adaugi ciupercile scurse, porumbul, mazărea, ardeiul tocat și tonul. Condimentezi salata cu sare, după gust, și torni ulei din conservă. 

FOTO: Shutterstock