Clasicul Fish & Chips, perfect pentru petrecerile în familie

Îţi propunem o rețetă ușoară de pește prăjit în aluat cu bere și cartofi prăjiţi, pe scurt fish and chips! Acest file de cod pane este foarte crocant. Servește-l cu lămâie, sos tartar sau salată de varză!

image

Dacă ai planificat o petrecere acasă, atunci peştele pane, servit cu cartofi prăjiţi reprezintă o alegere bună pentru a-ţi răsfăţa oaspeţii. Această rețetă clasică britanică este savurată în întreaga lume ca o gustare. Iată cum o poți face acasă, în pași simpli!

Aceasta este o versiune clasică a preparatului emblematic englezesc, care este adesea servit cu cartofi prăjiţi şi sos tartar. Poți adăuga piper negru sau boia de ardei pentru a-l face puțin picant.

Ingrediente pentru două porţii:

700 g file de cod 

125 g făină 

10 g praf de copt 

sare 

300 ml bere rece 

4 cartofi mari 

ulei, pentru prăjit 

Te-ar mai putea interesa: Burger de pește cu sos tartar, alinare pentru suflet în sezonul rece

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiță. Combini făina cu praful de copt și sare, după gust. Torni berea cât mai rece și amesteci până obții un aluat cu o consistență mai lichidă.  

Tai fileurile de pește în dimensiunea dorită, le ștergi cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta orice urmă de umiditate și le sărezi, după gust. Le scufunzi în aluatul de bere, le scuturi ușor și le așezi în baia de ulei. Le rumenești pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete de hârtie. 

Vezi și: Cum se fac cartofii pai la cuptor, la fel de crocanţi precum cei prăjiţi

Cureți cartofii, îi speli și-i tai pai, apoi îi așezi pe prosoape de hârtie și-i sărezi, după gust. Îi rumenești într-un ulei diferit de cel în care ai pregătit peştele. Servești cartofii cu peștele pane, împreună cu sos tartar, opțional. 

FOTO: Shutterstock