Cum să faci budincă de fasole verde
Această budincă de fasole verde de casă este săţioasă şi îţi aduce un plus de nutrienţi din legume, nu doar fasole verde, ci şi dovlecei, ceapă, dar şi proteine, calciu, deoarece conţine ouă şi iaurt.
La masa de seară sau oricând ai nevoie de un preparat rapid, o budincă sărată se numără printre opţiunile culinare la îndemână. Dacă ai fasole verde congelată îi poţi alătura alte câteva legume, ouă, iaurt sau brânză şi, amestecate, vor fi rumenite rapid la cuptor.
Pentru o variantă delicioasă, cu brânză, adaugă o cană de brânză rasă, la alegere, în loc de iaurt. În loc de dovlecel, poţi pune ciuperci, pentru un aport mai mare de proteine. Dacă nu-ţi place textura ciupercilor, dar vrei să le adaugi, trece-le prin robotul de bucătărie pentru a fi tăiate în bucăți mici, astfel încât să ai doar aroma specifică acestora, dar nu şi o textură groasă.
Ingrediente pentru patru porţii
2 dovlecei
300 g fasole verde
200 g iaurt
3 ouă
sare
piper
2 cepe
50 g pesmet
ulei, pentru prăjit
Vezi şi: Idee pentru cină sănătoasă şi gustoasă: budincă de paste cu ciuperci şi spanac
Mod de preparare
Tai capetele dovleceilor și de la fasolea verde. Tai bucăți mici legumele și le opărești, pe rând, 10 minute în apă cu sare. Le lași la scurs. Toci una din cepe, iar pe cealaltă o tai solzișori.
Amesteci dovleceii și fasolea verde cu două ouă, ceapa tocată, adaugi iaurtul, sare și piper, după gust. Pui compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor la 180 °C, 20-25 de minute.
Te-ar mai putea interesa: Budincă de clătite umplute cu carne tocată
Între timp, încingi ulei într-o tigaie. Treci ceapa tăiată prin oul rămas, bătut, apoi prin pesmet și o rumenești ușor în ulei. O scurgi de uleiul în exces și o pui peste budincă.
FOTO: Shutterstock