Curry de spanac. Este gata în 30 de minute!

12 mai 2025   Rețete

Îţi propunem un preparat cu spanac şi condimente de pe alte meridiane: turmeric, chimen, ghimbir. Acest curry de spanac va face senzaţie în familia ta şi-l vei repeta de nenumărate ori!

Ingrediente pentru două porţii

750 g spanac

1 ceapă

1-2 ardei iuți

50 g făină de migdale sau nucă de cocos rasă

20 ml ulei

semințe de chimen

2-3 g pudră de turmeric

3 căței de usturoi

10 g ghimbir proaspăt

20 g smântână lichidă

sare

1 lămâie

40 g unt

Te-ar mai putea interesa: Cum să prepari paste cu somon şi sos pesto, preparatul ideal pentru fortificarea oaselor

Mod de preparare

Toci spanacul, ardeiul iute și ceapa. Pui apă într-un vas și fierbi spanacul două minute, apoi îl scurgi. Îl pasezi cu blenderul vertical împreună cu pudra de turmeric. Topești jumătate din cantitatea de unt și călești ceapa tocată, ardeiul, ghimbirul ras și lași pe foc, amestecând constant, până când ceapa devine sticloasă.

Vezi și: Cannelloni cu spanac și brânză. Pont pentru o masa rapidă

Adaugi făina sau nuca de cocos, chimenul și omogenizezi. Torni apă cât să acoperi ceapa cu două-trei degete și mai lași să dea câteva clocote. Adaugi ceapa călită peste spanac, smântâna și mai pasezi până se omogenizează.

Încingi untul rămas și călești cățeii de usturoi un minut. Torni untul aromat, cu tot cu usturoi peste curry.

FOTO: Shutterstock

Mai multe