Cannelloni cu spanac și brânză. Pont pentru o masa rapidă
Ușor și delicios, acest preparat cu cannelloni, spanac și brânză se prepară rapid, fără un efort prea mare. Poate fi masa perfectă, la finalul săptămânii de lucru.

Crezi că este greu să faci cannelloni cu spanac și brânză? Ei bine, durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit și, în aproape jumătate din timp, preparatul este în cuptor. Pentru umplutură, pur și simplu amesteci spanac, brânză, ou, parmezan şi condimente, apoi pui amestecul în cannelloni. Cel mai simplu mod de a umple cannelloni este să foloseşti un poş cu dui (folosit de obicei pentru cofetărie). Aceste preparat cu cannelloni se potriveşte bine atât cu vinurile roșii, cât și cu vinurile albe.
Ingrediente pentru trei porţii
350 g brânză proaspătă de vaci
400 g spanac proaspăt
100 g parmezan
1 ou
400 g cannelloni
150 g mozzarella
sare
piper
nucșoară
Te-ar mai putea interesa: Secretele celor mai buni cannelloni umpluți cu carne de porc
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 °C. Pui spanacul într-o tigaie și-l lași cinci minute, până se evaporă o parte din apa lăsată. Dacă mai are apă, o scurgi.
Combini spanacul cu brânza proaspătă de vaci, adaugi oul, 50 g parmezan ras, sare, piper și nucșoară, după gust. Prepari cannelloni conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îi umpli cu această compoziție.
Vezi și: Pont pentru o masă rapidă: spaghete cu sos pesto. Bonus: cum să le faci mai dietetice
Pui cannelloni într-o tavă tapetată și presari deasupra mozzarella rasă și parmezanul rămas. Dai tava la cuptor aproximativ 25 de minute, până se rumenește.
FOTO: Shutterstock