Cum să prepari paste cu somon şi sos pesto, preparatul ideal pentru fortificarea oaselor

Chiar dacă este iarnă, poţi profita de oferta de verdeţuri şi ierburi aromatice, proaspete sau uscate din magazine. Include aceste ingrediente în preparatele tale de zi cu zi! Îţi propunem o reţetă de paste cu somon şi sos pesto, cu busuioc şi spanac.

image

Ştiai că dacă îl consumi în stare proaspătă, busuiocul îţi aduce un plus de vitamine A şi C. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu şi fosfor, minerale esenţiale pentru buna dezvoltare a ţesuturilor osoase, a dinţilor, rinichilor, dar şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi a aparatului cardiovascular. Uscat, busuiocul îţi oferă vitamina K, necesară în procesul de coagulare a sângelui şi în fortifierea oaselor.

Alături de busuioc, această reţetă conţine şi somon, o sursă bună de acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, reduce riscul de formare a plăcilor, de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi accidentului vascular cerebral.

Un alt ingrediente al reţetei de mai jos, spanacul, este considerat un superaliment datorită elementelor nutritive pe care le conferă (calciu, fier, magneziu) comparativ cu un conținut scăzut de calorii. Are efecte benefice asupra pielii, părului și oaselor. Mai mult, normalizează nivelul de glucoză din sânge şi reduce riscul de cancer. Profită de tot ce are mai bun de oferit spanacul şi prepară această reţetă mai des!

Ingrediente pentru două porţii

300 g spaghete

200 g file de somon

80 g spanac

30 g busuioc proaspăt

70 g fistic crud, descojit

3 căței de usturoi

30 ml suc de lămâie

60 g parmezan

sare

piper

120 ml ulei de măsline

Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde

Mod de preparare

Fierbi spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Condimentezi cu sare și piper fileul de somon și-l rumenești pe grătar sau îl prepari la cuptor, 12-15 minute.

Pentru sos, pui într-un vas de plastic busuiocul și spanacul, spălat și scurs în prealabil, fisticul, parmezanul ras, cățeii de usturoi descojiți, sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper, după gust.

Vezi și: Paste cu pui și ciuperci

Pasezi cu blenderul vertical până când capătă consistența unui sos. Amesteci spaghetele cu sosul și peștele mărunțit.

FOTO: Shutterstock



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg