Chiftele de spanac cum n-ai mai gustat! Idee să foloseşti pâinea mai veche

Când îţi doreşti să te bucuri de un preparate culinar mai uşor şi simplu de gătit, aceste chiftele de spanac sunt ideale. Sunt o alegere perfectă şi dacă se îmtâmplă să ai pâine mai veche pe care ai vrea s-o foloseşti înainte de a fi prea tare.

image

Ingrediente pentru patru porţii

250 g pâine veche de 2-3 zile

2 ouă

350 g spanac

2 căței de usturoi

1 ceapă

50 ml lapte

20 g făină

100 g brânză emmentaler

sare

piper

120 g unt

30 g ulei

2 frunze salvie

30 g parmezan

Te-ar mai putea interesa: Chiftele de pește, pentru o masa hrănitoare şi sănătoasă

Mod de preparare

Tai pâinea cubulețe cât mai mici și razi brânza. Toci ceapa și cățeii de usturoi. Pui o treime din cantitatea de spanac, spălat, scurs și tocat, într-un blender vertical împreună cu ouăle și un praf de sare.

Încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi usturoiul și mai ții un minut. Adaugi 200 g de spanac tocat, laptele, sare și piper, după gust. Lași la călit până se omogenizează, apoi dai deoparte.

Pui într-un vas pâinea, spanacul pasat cu ouăle, spanacul călit, brânza și făina. Omogenizezi ingredientele până când compoziția are consistența unui aluat. Lași 15 minute să se odihnească compoziția.

Vezi și: Reţetă la cuptor. Chiftele de cartofi dulci

Pui la fiert o oală cu apă cu sare. Formezi chiftelele cu mâna umedă și, când apa aproape dă în clopot, adaugi chiftelele. Le ții 15 minute, având grijă ca apa să nu clocotească. Trebuie să fie doar fierbinte.

Topești untul împreună cu frunzele de salvie, spanacul rămas tocat și-l lași la infuzat 1-2 minute. Scoți chiftelele și le servești cu untul aromat, parmezan ras și, dacă vrei, salată de crudități.

FOTO: Shutterstock