Clătite umplute cu brânză și spanac. Sunt gata în 30 de minute!
Eşti maestră a clătitelor dulci? Ce spui de unele sărate cu o umplutură de sezon şi uşoară? Sunt atât de uşor de făcut şi n-ar trebui să-ţi ia mai mult de o jumătate de oră.

Ingrediente pentru patru porţii
Pentru clătite:
180 ml lapte
30 g unt
3 ouă
110 g făină
1 praf de sare
Pentru umplutură:
400 g spanac
300 g brânză de vaci
200 g brânză sărată
piper
ulei de măsline
Te-ar mai putea interesa: Clătite cu legume, carne de curcan şi sos pesto
Mod de preparare
Pentru clătite, amesteci ouăle cu laptele, făina și sarea. Adaugi untul topit și dai compoziția la frigider pentru o oră. Prepari clătitele, în tigaia încinsă în prealabil, și le lași la răcorit.
Pentru umplutură, opărești spanacul patru-cinci minute într-un vas cu apă cu sare, apoi îl scurgi. După ce s-a răcorit, îl storci în mână și-l toci.
Vezi şi: Clătite cu broccoli şi brânză. Pont pentru capricioşi
Îl amesteci cu brânza de vaci, bine scursă, brânza sărată sfărâmată și piper, după gust. Umpli clătitele cu această compoziție. Le servești stropite cu puțin ulei de măsline.
FOTO: Shutterstock