Clătite umplute cu brânză și spanac. Sunt gata în 30 de minute!

Eşti maestră a clătitelor dulci? Ce spui de unele sărate cu o umplutură de sezon şi uşoară? Sunt atât de uşor de făcut şi n-ar trebui să-ţi ia mai mult de o jumătate de oră.

image

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru clătite:

180 ml lapte

30 g unt

3 ouă

110 g făină

1 praf de sare

Pentru umplutură:

400 g spanac

300 g brânză de vaci

200 g brânză sărată

piper

ulei de măsline

Te-ar mai putea interesa: Clătite cu legume, carne de curcan şi sos pesto

Mod de preparare

Pentru clătite, amesteci ouăle cu laptele, făina și sarea. Adaugi untul topit și dai compoziția la frigider pentru o oră. Prepari clătitele, în tigaia încinsă în prealabil, și le lași la răcorit.

Pentru umplutură, opărești spanacul patru-cinci minute într-un vas cu apă cu sare, apoi îl scurgi. După ce s-a răcorit, îl storci în mână și-l toci.

Vezi şi: Clătite cu broccoli şi brânză. Pont pentru capricioşi

Îl amesteci cu brânza de vaci, bine scursă, brânza sărată sfărâmată și piper, după gust. Umpli clătitele cu această compoziție. Le servești stropite cu puțin ulei de măsline.

FOTO: Shutterstock