Cea mai simplă reţetă de supă-cremă de spanac și leurdă! Trebuie s-o încerci!
Primăvara, mai ales după o perioadă cu excese culinare, ai nevoie de preparate mai uşor, cum este şi această supă-cremă de spanac şi leurdă. Aşa îţi sporeşti aportul de elemente nutritive şi susţii eforturile de detoxifiere ale corpului!

Ingrediente pentru trei porţii
250 g spanac
100 g leurdă
100 ml smântână pentru gătit
1 buchet de broccoli
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 l supă clară de legume
1 ardei iute
20 ml ulei
sare
mac
susan
crutoane
smântână, pentru servit
Vezi și: Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie
Mod de preparare
Încingi uleiul și călești ceapa cinci minute, apoi adaugi cățelul de usturoi și-l lași la rumenit, un minut.
Torni supa clară, broccoli spălat și tăiat buchețele și-l lași la fiert 10 minute. Adaugi apoi spanacul spălat, leurda și mai ții cinci minute.
Te-ar mai putea interesa: Supă-cremă de roșii și ardei copți, săţioasă, perfectă pentru prânz
Blendezi ingredientele împreună cu ardeiul iute, smântâna și sare, după gust. Servești supa cu crutoane, smântână și presărată cu mac și susan.
FOTO: Shutterstock