Desert de sezon. Plăcintă cu brânză de vaci
Dintre toate deserturile, plăcintele sunt alegerea cea mai simplă în zilele de iarnă. Pregătirea înainte de coacere nu-ţi ia mult timp şi, în timpul coacerii, mirosul cuceritor al plăcintei umple casa de arome dulci şi ademenitoare.
Cui nu iubește plăcinta cu brânză? Această rețetă foarte ușoară de plăcintă cu brânză este probabil cel mai simplu desert de pe masa oricui. Crocantă la exterior şi cremoasă în interior, este gustarea perfectă îndeosebi pentru cei care au nevoie de un plus de calciu. Îl conţine din plin brânza de vaci.
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
3 linguri ulei
1 linguriţă sare
1 ceaşcă apă caldă
Pentru umplutură:
300 g brânză vaci
30 g unt
½ lingură făină
2 ouă
½ ceaşcă lapte
50 g stafide
1 vârf de cuţit sare
2 linguri unt
Vezi şi: Brânzoaice de casă, dulci şi pufoase
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina, faci loc în mijloc şi pui uleiul, sarea şi apa. Amesteci cu lingura, apoi frămânţi cu mâna. Laşi aluatul zece minute, la loc cald. Întinzi aluatul într-o foaie subţire şi o laşi un sfert de oră, acoperită cu un şervet. O tai în mai multe foi, de mărimea tăvii în care urmează să coci plăcinta.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu untul, laptele, făina, ouăle, stafidele şi sarea. Ungi tava cu unt şi aşezi patru-cinci foi de plăcintă, unse cu unt la rândul lor.
Aşezi compoziţia de brânză pe aluat şi o întinzi cu o furculiţă. O acoperi cu alte câteva foi de plăcintă unse cu unt. La final, mai pui câteva bucăţele de unt din loc în loc şi o înţepi cu o furculiţă.
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă poale-n brâu, pentru un plus de proteine şi... energie
Introduci tava în cuptorul preâncălzit, la foc potrivit. După ce devine aurie, laşi plăcinta la răcit înainte de a o tăia în pătrate pe care le acoperi cu un strat generos de zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock