Idee pentru un mic dejun delicios. Cornuri cu brânză de vaci

Sugestiile pentru micul dejun nu sunt niciodată suficiente! Multora le place să aibă alături de o cafea cornuri cu diverse umpluturi. Dacă îţi plac mai mult cele de casă, îţi oferim o reţetă de cornuri cu brânză de vaci pentru a te bucura de ele în fiecare zi.

image

Dacă îți este poftă de cornuri de casă cu brânză de vaci, avem o reţetă grozavă pentru tine. Sigur că poţi umple cornurile cu orice îţi doreşti, dar brânza de vaci este şi o excelentă sursă de proteine, vitamina B12, seleniu, riboflavină, dar şi calciu, un mineral necesar pentru sănătatea danturii şi oaselor, deci şi pentru prevenirea osteoporozei. Este o opţiune perfectă pentru cei care doresc să slăbească datorită faptului că aduce un plus de proteine fără a creşte aportul caloric.

Ingrediente pentru 32 de cornuri cu brânză

100 g unt

100 g zahăr

1 pahar lapte

25 g drojdie

2 ouă

1 vârf cuţit sare

500 g făină

Pentru umplutură:

2 ouă

5 linguriţe zahăr

300 g brânză de vaci

1 ou

Te-ar mai putea interesa: Cornuri cu ciocolată

Cum să faci cornuri cu brânză

Combini untul topit cu zahărul, apoi cu laptele. Separat, amesteci drojdia cu ouăle bătute şi sarea. Amesteci cele două compoziţii. Înglobezi făina şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de degete. Acoperi vasul şi laşi la crescut. Pentru umplutură, baţi ouăle cu zahărul şi încorporezi brânza. Tai aluatul în patru bucăţi.

Vezi şi: Plăcintă cu iaurt şi afine

Întinzi fiecare bucată în formă rotundă, nu prea subţire pe care o porţionezi în triunghiuri. La marginea fiecărui triunghi pui câte o lingură de umplutură şi rulezi. Tapetezi o tavă în care aşezi cornurile. Le ungi cu ou şi le dai la cuptor până se rumenesc frumos.

FOTO: Shutterstock