Idee de gustare. Brânzoaice de casă, dulci şi pufoase

Bogate în proteine şi calciu, brânzoaicele pot fi o idee bună pentru o gustare gustoasă şi sănătoasă, mai ales dacă le prepari în casă.

image

Brânza de vaci are un conținut scăzut de calorii în comparație cu alte brânzeturi. Este apreciată pentru faptul că aduce un plus de calciu, dar acesta este doar unul dintre elementele nutritive care o fac să merite adăugată în dietă. Este şi o sursă bună de vitamina B12, care joacă un rol important în prevenirea anemiei, dar şi de vitamina A, seleniu (important pentru buna funcţionare a tiroidei), potasiu şi fosfor.

Acest aliment are un impact limitat asupra nivelului de glucoză din sânge, în comparație cu alte produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, reprezintă o alternativă excelentă la alte brânzeturi. Mai mult, conținutul ridicat de proteine din brânza de vaci provine în principal din cazeină, care este absorbită lent. Iată câte motive s-o consumi mai des, inclusiv sub formă de brânzoaice!

Ingrediente pentru o tavă de brânzoaice

400 g făină

150 g unt

100 ml lapte

50 g drojdie

3 linguriţe zahăr

1 linguriţă sare

Pentru umplutură:

200 g brânză de vaci

1 ou

1 lingură smântână

1 linguriţă făină

1 vârf de cuţit sare

1 plic zahăr vanilat

2 linguriţe zahăr

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu brânză şi cireşe

Cum să faci brânzoaice

Dizolvi drojdia în lapte. Cerni făina într-un vas, faci puţin loc la mijloc unde pui untul şi frămânţi. După omogenizare, adaugi amestecul de drojdie, zahărul şi sarea. Frămânţi până când aluatul se desprinde de pe vas. Laşi vasul acoperit circa trei ore.

Vezi şi: Papanaşi braşoveni

Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci scursă cu oul, făina, smântâna, zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Rulezi aluatul şi-l tai în bucăţi pe care le rotunjeşti. Le întinzi pe fiecare, aşezi în mijloc câte o linguriţă de umplutură şi aduci marginile la mijloc, apăsând uşor cu degetele pentru a se lipi. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le ungi cu ou bătut. Dai tava a cuptor până se rumenesc.

FOTO: Shutterstock



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg