Desertul zilei. Ruladă de bezea cu fructe
Această ruladă de bezea pentru desert este uşoară şi aspectuoasă. Bezeaua și fructele formează un preparat delicios care îţi va impresiona, cu siguranță, oaspeții.
De Crăciun, încântă-ți oaspeții cu un desert simplu, dar de efect: o ruladă cu bezea, cremă de brânză şi fructe. Este o variantă a apreciatului desert pavlova. A devenit un preparat popular până şi în Australia sau Noua Zeelandă, ca o interpretare a celebrei pavlova. Îi poţi adăuga în interior şi ca decor fructe proaspete sau uscate, dar şi seminţe, alune ori fistic. Nu te îngrijora dacă va crăpa în timp ce o rulezi! Crăparea se poate întâmpla cu ușurință, deoarece bezeaua în sine este foarte delicată. Crăparea poate fi provocată şi de coacerea excesivă. De asemenea, ar putea fi cauzată de cantitatea redusă de umplutură, așa că pregăteşte o cantitate generoasă, deoarece susține baza de bezea.
Ingrediente pentru şase porţii
4 albuşuri
200 g zahăr
25 g amidon
1 lingură oţet
Pentru cremă:
240 g cremă de brânză
400 ml frişcă lichidă
2 plicuri întăritor frişcă
2 linguriţă
1 esenţă de vanilie
4 linguri zahăr
Vezi şi: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare şi adaugi treptat zahărul. Înglobezi amidonul şi oţetul, apoi întinzi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 20-30 de minute.
Te-ar mai putea interesa: Cupcakes cu bezea de lime
Răstorni blatul de bezea peste o hârtie de copt şi desprinzi uşor hârtia de copt de pe dos. Acoperi cu un prosop umed şi laşi la răcit.
Baţi frişca cu zahărul, adaugi întăritorul, crema de brânză şi esenţa de vanilie, amestecând continuu. Întinzi trei sferturi din cremă peste blat, păstrând o parte pentru decor, şi rulezi cu grijă. La final, ornezi rulada cu restul de cremă şi cu fructe la alegere, după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock