Idee de desert festiv: tort cu fructe de pădure frişcă
Se apropie o aniversare în familia ta? Acest tort este foarte uşor de făcut de la zero. Este mai pufos decât majoritatea torturilor şi are o textură de catifea delicioasă la fiecare mușcătură.
Oricât de mult iubeşti torturile, nu-ţi ies mereu ca la cofetărie. Depăşeşte-ţi teama de eşec cu această reţetă ușoară de tort! Blatul se poate face cu o zi înaintea unui eveniment. Îl răcești complet, apoi îl acoperi și-l păstrezi la temperatura camerei. Prepari frişca în ziua în care plănuieşti să-l serveşti. O altă variantă ar fi să congelezi blatul, iar la dezgheţare, îl laşi peste noapte în frigider. Va fi şi mai pufos.
Ingrediente pentru 12 porţii
2 ouă
375 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
370 g făină
1 plic praf de copt
50 g cacao
300 g iaurt
150 g unt moale
½ linguriță colorant alimentar gel roșu
400 ml frişcă lichidă
fructe de pădure, la alegere
Vezi şi: Tort cu mousse de ciocolată şi afine
Cum să faci tort cu fructe de pădure
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat se albesc. Înglobezi făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa, apoi iaurtul, untul moale. La final, baţi albuşurile spumă tare pe care o încorporezi în compoziţia blatului împreună cu
gelul colorant.
Tapetezi o tavă rotundă în care transferi amestecul şi o introduci în cuptorul preîncălzit. După răcirea blatului, îl tai în trei.
Te-ar mai putea interesa: Desert uşor şi răcoritor: tort cu mousse de lămâie
Aşezi pe un platou o primă bucată. Baţi frişca şi acoperi blatul cu ea, cu ajutorul unui poş.
Procedezi asemănător cu celelalte două bucăţi. La final, ornezi cu fructe de pădure şi după propria imaginaţie.
FOTO: Shutterstock