Idee de desert pe gustul tuturor: rulou dulce, cu scorţişoară
Când vrei să prepari un desert destul de simplu, dar foarte bun, acest rulou cu scorţişoară poate fi exact ceea ce cauţi. Îţi arătăm cum să-l prepari!
Aspectuos şi delicios, ruloul cu scorţişoară poate fi pregătit împreună cu copiii şi va avea, cu siguranţă, succes. În umplutură, poţi adăuga, după preferinţă fructe uscate, alune, alune de pădure, seminţe.
Ingrediente pentru un rulou
500 g făină
50 g unt
150 g zahăr
2 ouă
250 ml lapte
30 g drojdie proaspătă
½ linguriţă esenţă de rom
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
150 g miez de nucă
100 g zahăr pudră
2 linguri cacao
1 albuş
½ linguriţă scorţişoară
Pentru glazură:
150 grame zahăr pudră
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Chec aromat cu lămâie şi glazură de zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, o lingură de lapte cald şi o lingură de făină. Laşi totul la loc cald, 30 de minute. Adaugi restul de făină, laptele rămas încălzit, în care ai topit zahărul rămas şi sare. Încorporezi, treptat, gălbenuşurile, untul moale şi esenţa de rom. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l acoperi şi-l laşi deoparte pentru o jumătate de oră.
Vezi şi: Desert de post. Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao
Pentru umplutură, baţi albuşul spumă şi-l amesteci cu nuca, apoi adaugi, pe rând, zahărul, scorţoşoara şi cacaua, cu mişcări de sus în jos. Din aluat, întinzi o foaie potrivită ca grosime pe care o acoperi cu umplutura. Rulezi începând dintr-o latură mai lungă şi te opreşti la mijloc. Rulezi din partea opusă şi megi din nou către mijloc. Transferi aluatul rulat în tavă şi-l introduci în cuptor până când ruloul se rumeneşte.
Pentru glazură, torni zahărul pudră într-un vas, adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Amesteci cu telul şi adaugi încet apă, până când obţii o compoziţie densă, dar maleabilă, cu care acoperi ruloul.
FOTO: Shutterstock