Desert simplu şi cuceritor: melci cu scorţişoară

Cui nu-i plac rulourile pufoase şi dulci cu scorțișoară? Este o rețetă destul de simplă pe care o poţi adapta la propriile gusturi şi preferinţe, prin adăugarea de glazură, miere, sirop de arţar.

image

Mirosul de melci calzi cu scorțișoară este atât de irezistibil și îmbietor! Odată ce ai luat prima mușcătură, te vei bucura de un desert crocant la exterior şi moale în interior, dulce şi aromat. Pentru a le prepara mai rapid, poţi folosi aluat foitaj în locul aluatului de casă.

Este tipul de desert care se potriveşte la un ceai sau o cafea, la gustări sau la finalul meselor principale. Dacă doreşti, adaugă în umplutură nuci, alune, seminţe, stafide sau alte fructe uscate.

Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj

200 g unt

200 g zahăr

3 linguri scorţişoară

4-5 linguri ulei

2 linguri unt, pentru uns

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Rulouri cu cremă de vanilie

Mod de preparare

Laşi aluatul la decongelat, dacă este nevoie. Îl tai în jumătate şi întinzi două foi pe care le ungi cu ulei.

Freci untul cu zahărul şi scorţişoara, apoi acoperi fiecare foaie cu acest amestec.

Vezi şi: Rulouri cu cremă de nucă şi cacao

Rulezi şi tai bucăţi potrivit de groase, pe care le treci într-o tavă tapetată. Ungi cu unt topit melcii formaţi din aluat şi-i dai la copt 20-30 de minute. La servire, ornezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock