Niciodată n-ai mâncat vinete așa! Preparatul care îți schimbă percepția!

23 octombrie 2025   Rețete

Gătești rar cu vinete? Încearcă acest preparat care îți va schimba părerea despre mâncărurile cu vinete, datorită unui plus de mozzarella, parmezan, usturoi și busuioc.

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă mare

4 roșii mari

150 g mozzarella

20 g parmezan

2 căței de usturoi

sare

piper

busuioc uscat

pătrunjel

30 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Reţeta de vinete siciliene. Cum să faci clasicul vinete alla parmigiana

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 260 °C și ungi o tavă cu ulei. Tai codița de la vânătă și o feliezi în bucăți de aproximativ un centimetru. Le ungi cu ulei și le condimentezi cu sare, piper și usturoi pisat, pe ambele părți. Le așezi în tavă și le dai la cuptor aproximativ 15 minute, apoi le întorci, le ungi din nou cu ulei și le mai ții alte 10 minute. Ai grijă să nu se ardă.

Vezi și: Rulouri de vinete cu brânză, irezistibil de cremoase

Între timp, opărești roșiile, le descojești și le pasezi, apoi le condimentezi cu sare, piper și busuioc uscat, după gust. Scoți tava cu vinetele și așezi în tavă un strat de sos de roșii, un strat de vinete, sosul de roșii rămas și apoi felii de mozzarella. La final presari parmezanul. Dai tava la cuptor, alte 15 minute, la 220 °C. Servești vinetele cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock

Mai multe