Vinete umplute cu legume şi carne tocată. Trebuie să le guşti toamna aceasta!
Există o mulțime de variante de vinete umplute. Acest preparat poate fi exact ce ai nevoie pentru o cină de duminică. Durează puţin mai mult gătirea, dar acest lucru îl face doar foarte special şi apreciat datorită gustul mult mai bun.
Umplutura din aceste vinete este o combinaţie delicioasă şi aromată de ceapă, carne tocată, roşii, ardei, usturoi, sos de roşii şi pătrunjel proaspăt. Deși pregătirea acestei mese poate dura mai mult, nu este nimic prea complicat. În primul rând, coci vinetele, apoi găteşti umplutura şi le combini în cuptor. În scurt timp, vinetele umplute sunt gata să fie servite.
Ingrediente pentru şase porţii
6 vinete
300 g carne tocată
50 ml ulei
2 cepe
5 căței de usturoi
1 roșie
1 ardei
sare
piper
100 g sos de roșii
200 ml apă
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Musaca de cartofi şi vinete prăjite, ca la bunica acasă
Mod de preparare
Tai vinetele în jumătate, însă fără să le separi de tot. Pui într-un vas apă rece și o lingură de sare, adaugi vinetele și le ții jumătate de oră. Astfel, va ieși amăreala din ele. Le scurgi și le ștergi apoi cu șervete de hârtie.
Între timp, încingi 40 ml ulei în tigaie și călești cepele tocate până devin sticloase. Adaugi cățeii de usturoi tocați și, după un minut, carnea tocată.
Vezi şi: Rulouri aperitiv cu vinete şi mozzarella, rapide şi delicioase
O acoperi și o lași să fiarbă la foc mic până când se pătrunde. Ai grijă să o separi cât mai bine, să nu se formeze cocoloașe din carne.
Adaugi apoi ardeiul și roșia tocate, sare și piper, după gust. Acoperi și lași să fiarbă până scade compoziția.
Pui vinetele într-o tavă tapetată, după ce le-ai uns în prealabil cu uleiul rămas și le ții la cuptor până încep să se înmoaie.
Umpli vinetele cu compoziția de carne și le așezi într-o tavă. Combini sosul de roșii cu apa, torni în tavă și dai totul la cuptor la 160 °C, aproximativ o jumătate de oră. Servești cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock