Reţeta zilei. Rulouri de vinete cu brânză, irezistibil de cremoase
Rulourile de vinete sunt cunoscute și sub numele de involtini di melanzane. Ai auzit vreodată de acest preparat? Este ridicol de ușor de preparat, face o masă minunată și este, de asemenea, o cină grozavă atunci când îți inviţi prietenii.
Vinetele au un aspect superb, cu o formă asemănătoare unui ou, cu o culoare tipică violet intens. Pare a fi unul dintre acele fructe pe care fie le iubești, fie nu-ţi plac deloc din cauza texturii. Vinetele au o pulpă spongioasă, care absoarbe aromele. Odată ce sunt bine gătite, devin fragede şi se topesc în gură.
La această reţetă, secretul de a face vinetele delicioase, cremoase constă în brânzeturile folosite: brânza de vaci şi parmezanul. Sunt pur și simplu uimitoare împreună. Dacă mai adaugi busuioc şi roşii, vei obţine o combinaţie irezistibilă. Trebuie să încerci măcar o dată!
Ingrediente pentru patru porţii
2 vinete medii
540 g brânză proaspătă de vaci
50 g parmezan ras
100 g busuioc proaspăt
600 g roșii pasate
20 ml ulei
sare
piper
pătrunjel, opțional
Încearcă șii: Cum să faci musaca ca în Grecia
Mod de preparare
Îndepărtezi capetele vinetelor și le feliezi, pe lung, în fâșii de aproximativ un centimetru grosime. Le sărezi și le lași 10 minute să iasă amărala, apoi le ștergi cu șervete de hârtie. Le ungi cu ulei și le așezi pe grătar, aproximativ zece minute, până se înmoaie.
Freci brânza proaspătă de vaci, scursă în prealabil, cu parmezanul și sare, după gust. Adaugi busuiocul tocat și omogenizezi.
Te-ar mai putea interesa: Cum verifici corect prospeţimea alimentelor de pe piaţă. La ce să fii atent când cumperi vinete
Ungi fiecare felie de vânătă cu cremă de brânză, o rulezi și o prinzi cu o scobitoare. Așezi rulourile obținute într-o tigaie, le condimentezi cu piper, după gust, și torni roșiile pasate și uleiul rămas. Acoperi tigaia cu un capac și lași să fiarbă un sfert de oră, la foc mic. Servești, opțional, cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock