Reţeta zilei. Rulouri de vinete cu brânză, irezistibil de cremoase

Rulourile de vinete sunt cunoscute și sub numele de involtini di melanzane. Ai auzit vreodată de acest preparat? Este ridicol de ușor de preparat, face o masă minunată și este, de asemenea, o cină grozavă atunci când îți inviţi prietenii.

image

Vinetele au un aspect superb, cu o formă asemănătoare unui ou, cu o culoare tipică violet intens. Pare a fi unul dintre acele fructe pe care fie le iubești, fie nu-ţi plac deloc din cauza texturii. Vinetele au o pulpă spongioasă, care absoarbe aromele. Odată ce sunt bine gătite, devin fragede şi se topesc în gură.

La această reţetă, secretul de a face vinetele delicioase, cremoase constă în brânzeturile folosite: brânza de vaci şi parmezanul. Sunt pur și simplu uimitoare împreună. Dacă mai adaugi busuioc şi roşii, vei obţine o combinaţie irezistibilă. Trebuie să încerci măcar o dată!

Ingrediente pentru patru porţii

2 vinete medii  

540 g brânză proaspătă de vaci 

50 g parmezan ras 

100 g busuioc proaspăt 

600 g roșii pasate 

20 ml ulei 

sare 

piper 

pătrunjel, opțional 

Încearcă șii: Cum să faci musaca ca în Grecia

Mod de preparare

Îndepărtezi capetele vinetelor și le feliezi, pe lung, în fâșii de aproximativ un centimetru grosime. Le sărezi și le lași 10 minute să iasă amărala, apoi le ștergi cu șervete de hârtie. Le ungi cu ulei și le așezi pe grătar, aproximativ zece minute, până se înmoaie.  

Freci brânza proaspătă de vaci, scursă în prealabil, cu parmezanul și sare, după gust. Adaugi busuiocul tocat și omogenizezi. 

Te-ar mai putea interesa: Cum verifici corect prospeţimea alimentelor de pe piaţă. La ce să fii atent când cumperi vinete

Ungi fiecare felie de vânătă cu cremă de brânză, o rulezi și o prinzi cu o scobitoare. Așezi rulourile obținute într-o tigaie, le condimentezi cu piper, după gust, și torni roșiile pasate și uleiul rămas. Acoperi tigaia cu un capac și lași să fiarbă un sfert de oră, la foc mic. Servești, opțional, cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock