Pește pane cu bere. Îl prepari rapid şi e incredibil de crocant!
Spre finalul săptămânii, simţi nevoia de un preparat culiar reconfortant sau unul pentru care nu ai nevoie de prea mult timp pentru a-l găti. Acest peşte pane cu bere este uşor de făcut.


Berea, unul dintre ingredientele acestui preparat crocant a fost produs de mii de ani încoace. Desigur că aceea obţinută în Egiptul antic, din curmale şi rodii, nu se asemăna deloc cu cea pe care o ştim azi. Acum aproximativ 3000 de ani, sumerienii au descoperit că pot face această băutură din cereale atunci când un bol în care se aflau remăşiţe de aluat de pâine a început să fermenteze. Mai târziu, triburile germane au făcut bere în mod similar. Au sfărâmat pâinea coaptă în apă şi au lăsat natura şi drojdia să-şi urmeze cursul. Preparatele timpurii erau întunecate la culoare, tulburi şi acre. Când legiunile romane au ajuns în regiune, au descris berea ca o băutură care miroase a capră. Pe atunci, prepararea berii era făcută numai de femei. În perioada inchiziţiei, însă, a fost asociată cu vrăjitoria şi interzisă.
Ingrediente pentru două porţii
120 g făină
175 g pește file
1 albuș
160 ml bere
sare
2 g praf de copt
Te-ar mai putea interesa: Budincă de paste cu ton
Mod de preparare
Combini într-un vas făina, praful de copt și berea. Bați spumă tare albușul și-l adaugi cu mișcări ușoare în compoziția de bere.
Vezi şi: Tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte
Sărezi peștele, după gust, și-l scufuzi în compoziția de bere, apoi îl scuturi ușor. Rumenești fileurile pe ambele părți în uleiul încins. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock