Cum să faci tartă cu pește şi de ce s-o prepari mai des?

Cei care ocolesc peştele de obicei vor fi încântaţi de această reţetă de tartă cu peşte. Este total diferită de preparatele clasice care au peşte printre ingrediente.

image

Trebuie să încerci măcar o dată această reţetă de tartă cu peşte! Alături de peşte, umplutura conţine şi brânză, spanac, ceapă care vor da un gust deosebit tartei, mai ales dacă te numeri printre cei care nu agreează gustul tipic de peşte. Nu renunţa cu totul la acest aliment recomandat de două ori pe săptămână, îndeosebi după depăşirea vârstei de 40 de ani. Este benefic mai ales peștele gras (somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul, hamsia, păstrăvul), un tip care reprezintă o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 necesari pentru prevenirea riscului de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației.

Ingrediente pentru 4-5 porții

Pentru aluat:

250 g făină

1 ou

120 g unt

50 ml apă rece

1 praf de sare

20 g zahăr

Pentru umplutură:

3 ouă

200 ml smântână pentru gătit

400 g spanac congelat

150 g brânză tare

400 g pește file

1 ceapă

10 g unt

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Budincă de paste cu ton

Mod de preparare

Fierbi peștele în apă cu sare 10-15 minute, până se pătrunde. Îl scoți și-l lași la răcorit, apoi îl fărâmițezi.

Combini făina cu sarea și zahărul, adaugi untul tăiat cubulețe și frămânți până când capătă o consistență nisipoasă. Torni treptat apa rece și frămânți până când se omogenizează. Acoperi aluatul cu o folie și-l dai la rece 20 de minute.

Toci ceapa și o călești în untul topit, cinci minute, apoi o adaugi peste pește. Combini smântâna cu branza rasă și ouăle, apoi condimentezi cu sare și piper, după gust. Adaugi spanacul și omogenizezi.

Vezi şi: Chiftele de pește, pentru o masa hrănitoare şi sănătoasă

Întinzi o foaie din aluat și o pui într-o tavă, inclusiv pe margini. O înțepi din loc în loc cu furculița și o coci la 220 °, 20 de minute. Pui umplutura, dai temperatura la 180 °C și mai ții tarta la cuptor alte 30 de minute.

FOTO: Shutterstock