Reţeta zilei. Tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte

În zilele în care cauţi un preparat uşor de preparat care să nu te ţină mult în bucătărie, încearcă această tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte la cuptor!

image

Această rețetă de tocană reconfortantă și plină de arome este şi un fel de mâncare rapid şi delicios. Poţi înlocui fasolea cu orice alt tip de leguminoasă sau codul cu un alt pește alb. De asemenea, dacă ţii post şi pregăteşti această tocană în zilele de dezlegare la peşte, elimină din reţetă cârnaţii picanţi.

Reţine că peştele, consumat cu regularitate, are numeroase efecte benefice! Bogat în acizi graşi Omega-3, reduce riscul de maladii cardiace, în special în cazul femeilor, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii danezi au analizat starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani şi beneficiile consumului de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă. Au ajuns la concluzia că femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte au un riscu cu 50% mai mare de a suferi de maladii cardiovasculare spre deosebire de cele care consumă peşte în mod regulat. Cele mai multe dintre femeile care au participat la studiu au declarat că obişnuiesc să mănânce cod, somon, hering şi scrumbie, specii de peşti a căror carne este bogată în Omega-3, acizi graşi polisaturaţi ce previn afecţiunile cardiovasculare.

Ingrediente pentru două porţii:

400 g cod

250 g roșii tocate

1 ceapă roșie

150 g cârnați picanți

400 g fasole, din conservă

sare

piper

30 ml ulei

pătrunjel

Te-ar mai putea interesa: Ciorbă deasă de fasole. Află-i toate secretele de preparare corectă!

Mod de preparare

Condimentezi peștele cu sare și piper, după gust, îl înfășori într-o hârtie de copt și-l dai la cuptor, la 180 °C, 20-30 de minute.

Între timp, toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi cârnații feliați și-i lași la călit patru-cinci minute, apoi adaugi roșiile tocate și fasolea din conservă, scursă în prealabil.

Vezi și: Pește cu fasole verde. Este gata în doar 30 de minute!

Amesteci, acoperi și lași tocănița să fiarbă 10 minute. Este gata când fasolea s-a pătruns și sosul a mai scăzut. O servești cu pește la cuptor și presărată cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg