Reţeta zilei. Tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte
În zilele în care cauţi un preparat uşor de preparat care să nu te ţină mult în bucătărie, încearcă această tocană de fasole cu cârnaţi şi peşte la cuptor!

Această rețetă de tocană reconfortantă și plină de arome este şi un fel de mâncare rapid şi delicios. Poţi înlocui fasolea cu orice alt tip de leguminoasă sau codul cu un alt pește alb. De asemenea, dacă ţii post şi pregăteşti această tocană în zilele de dezlegare la peşte, elimină din reţetă cârnaţii picanţi.
Reţine că peştele, consumat cu regularitate, are numeroase efecte benefice! Bogat în acizi graşi Omega-3, reduce riscul de maladii cardiace, în special în cazul femeilor, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii danezi au analizat starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani şi beneficiile consumului de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă. Au ajuns la concluzia că femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte au un riscu cu 50% mai mare de a suferi de maladii cardiovasculare spre deosebire de cele care consumă peşte în mod regulat. Cele mai multe dintre femeile care au participat la studiu au declarat că obişnuiesc să mănânce cod, somon, hering şi scrumbie, specii de peşti a căror carne este bogată în Omega-3, acizi graşi polisaturaţi ce previn afecţiunile cardiovasculare.
Ingrediente pentru două porţii:
400 g cod
250 g roșii tocate
1 ceapă roșie
150 g cârnați picanți
400 g fasole, din conservă
sare
piper
30 ml ulei
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Ciorbă deasă de fasole. Află-i toate secretele de preparare corectă!
Mod de preparare
Condimentezi peștele cu sare și piper, după gust, îl înfășori într-o hârtie de copt și-l dai la cuptor, la 180 °C, 20-30 de minute.
Între timp, toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi cârnații feliați și-i lași la călit patru-cinci minute, apoi adaugi roșiile tocate și fasolea din conservă, scursă în prealabil.
Vezi și: Pește cu fasole verde. Este gata în doar 30 de minute!
Amesteci, acoperi și lași tocănița să fiarbă 10 minute. Este gata când fasolea s-a pătruns și sosul a mai scăzut. O servești cu pește la cuptor și presărată cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock