Piept de pui cu sos de lime. E gata în 30 de minute!

12 august 2024   Rețete

Cu doar câteva ingrediente poţi prepara un prânz simplu şi delicios. Pieptul de pui la grătar cu sos de lime este o alegere bună pentru un meniu cu ajutorul căruia îţi doreşti să scapi de câteva kilograme în plus.

Pieptul de pui este o sursă importantă de proteine (21 g la suta de grame), vitamine esenţiale (B6, B12 E), dar şi minerale în cantităţi mici. Proteina este necesară pentru construirea masei musculare şi pentru a preveni pierderea musculară. Complexul de vitamine B previn probleme de sănătate diverse, precum cataracta, bolile dermatologice şi cardiovasculare, întăreşte imunitatea, îmbunătăţeşte digestia şi ţine sub control nivelul de colesterol.

Carnea de pasăre este recomandată şi celor care ţin dietă, tocmai pentru că este bogată în proteine şi substanţe nutritive necesare în procesul de pierdere în greutate. În plus, pieptul de pui menţine starea de saţietate şi este recomandat să fie preparat la cuptor sau la grătar.

Ingrediente pentru trei porţii

600 g piept de pui dezosat

1 lime

2 căței de usturoi

30 ml sos de soia

30 ml ulei

1 fir ceapă verde

piper

Te-ar mai putea interesa: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

Mod de preparare

Tai pieptul de pui felii nu foarte subțiri. Amesteci uleiul cu sosul de soia, zeama de lime și piper, după gust.

Vezi și: Cum să prepari minitarte cu ciuperci și pui

Ungi bine feliile de pui cu acest sos și le așezi pe grătar. Le ungi constant cu sos, pentru a nu se usca carnea. Le servești cu ceapa verde tocată.

FOTO: Shutterstock

Mai multe