Cum să prepari minitarte cu ciuperci și pui

Ciupercile reprezintă unul dintre acele ingrediente pe care fie le iubeşti, fie le urăşti, dar cei cărora le displace este posibil să nu le fi gătit în modul potrivit. Ce să nu-ți placă la nintartele cu ciuperci scăzute alături de ceapă şi carne de pasăre?

image

Atât de aromate, ciupercile au atât de multe texturi, sunt atât de savuroase. Secretul pentru a le face perfect este să combini mai multe varietăți cu aspect diferit, pentru arome mai complexe, de umami. Ciupercile sunt apreciate pentru calităţile lor nutritive excepţionale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor şi persoanelor care ţin post. În general, ciupercile nu conţin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină şi beta-glucan, care ajută reducerea nivelului de colesterol. Fitonutrienţii conţinuţi împiedică acumularea reziduurilor şi menţin tensiunea arterială, îmbunătăţind circulaţia.

Pentru aceste minitarte, umplutura de ciuperci poate fi făcută în avans și păstrată într-un recipient etanș până la trei zile, la frigider. Ar fi ideal să o aduci la temperatura camerei înainte de a o pune în cojile pentru minitarte. Dacă alegi să faci aluat de minitarte, îl poţi păstra la frigider circa două zile sau la congelator până la trei luni. 

Ingrediente pentru şase minitarte

6 coji de minitarte 

1 piept de pui dezosat 

1 ceapă 

200 g ciuperci 

30 ml ulei 

70 g cașcaval 

200 ml smântână 

sare 

piper 

Vezi și: Minitarte cu dovlecei

Mod de preparare

Tai ceapa solzișori și o călești în uleiul încins până devine sticloasă. Toci ciupercile, spălate în prealabil, și tai pieptul de pui cubulețe. 

Adaugi pieptul de pui și-l lași până se rumenește ușor, apoi pui ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă până scade apa lăsată. 

Te-ar mai putea interesa: Ciuperci cu piept de pui pentru o cină rapidă şi savuroasă

După ce carnea s-a pătruns, torni smântâna și lași să fiarbă până sosul s-a legat. Dai deoparte și lași compoziția la răcorit. 

Pui compoziția în formele de minitarte, presari cașcavalul ras și așezi minitartele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până când se topește cașcavalul. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg