Cum să prepari minitarte cu ciuperci și pui

Ciupercile reprezintă unul dintre acele ingrediente pe care fie le iubeşti, fie le urăşti, dar cei cărora le displace este posibil să nu le fi gătit în modul potrivit. Ce să nu-ți placă la nintartele cu ciuperci scăzute alături de ceapă şi carne de pasăre?

image

Atât de aromate, ciupercile au atât de multe texturi, sunt atât de savuroase. Secretul pentru a le face perfect este să combini mai multe varietăți cu aspect diferit, pentru arome mai complexe, de umami. Ciupercile sunt apreciate pentru calităţile lor nutritive excepţionale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor şi persoanelor care ţin post. În general, ciupercile nu conţin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină şi beta-glucan, care ajută reducerea nivelului de colesterol. Fitonutrienţii conţinuţi împiedică acumularea reziduurilor şi menţin tensiunea arterială, îmbunătăţind circulaţia.

Pentru aceste minitarte, umplutura de ciuperci poate fi făcută în avans și păstrată într-un recipient etanș până la trei zile, la frigider. Ar fi ideal să o aduci la temperatura camerei înainte de a o pune în cojile pentru minitarte. Dacă alegi să faci aluat de minitarte, îl poţi păstra la frigider circa două zile sau la congelator până la trei luni. 

Ingrediente pentru şase minitarte

6 coji de minitarte 

1 piept de pui dezosat 

1 ceapă 

200 g ciuperci 

30 ml ulei 

70 g cașcaval 

200 ml smântână 

sare 

piper 

Vezi și: Minitarte cu dovlecei

Mod de preparare

Tai ceapa solzișori și o călești în uleiul încins până devine sticloasă. Toci ciupercile, spălate în prealabil, și tai pieptul de pui cubulețe. 

Adaugi pieptul de pui și-l lași până se rumenește ușor, apoi pui ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă până scade apa lăsată. 

Te-ar mai putea interesa: Ciuperci cu piept de pui pentru o cină rapidă şi savuroasă

După ce carnea s-a pătruns, torni smântâna și lași să fiarbă până sosul s-a legat. Dai deoparte și lași compoziția la răcorit. 

Pui compoziția în formele de minitarte, presari cașcavalul ras și așezi minitartele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până când se topește cașcavalul. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg