Cum să prepari minitarte cu ciuperci și pui

Ciupercile reprezintă unul dintre acele ingrediente pe care fie le iubeşti, fie le urăşti, dar cei cărora le displace este posibil să nu le fi gătit în modul potrivit. Ce să nu-ți placă la nintartele cu ciuperci scăzute alături de ceapă şi carne de pasăre?

image

Atât de aromate, ciupercile au atât de multe texturi, sunt atât de savuroase. Secretul pentru a le face perfect este să combini mai multe varietăți cu aspect diferit, pentru arome mai complexe, de umami. Ciupercile sunt apreciate pentru calităţile lor nutritive excepţionale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor şi persoanelor care ţin post. În general, ciupercile nu conţin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină şi beta-glucan, care ajută reducerea nivelului de colesterol. Fitonutrienţii conţinuţi împiedică acumularea reziduurilor şi menţin tensiunea arterială, îmbunătăţind circulaţia.

Pentru aceste minitarte, umplutura de ciuperci poate fi făcută în avans și păstrată într-un recipient etanș până la trei zile, la frigider. Ar fi ideal să o aduci la temperatura camerei înainte de a o pune în cojile pentru minitarte. Dacă alegi să faci aluat de minitarte, îl poţi păstra la frigider circa două zile sau la congelator până la trei luni. 

Ingrediente pentru şase minitarte

6 coji de minitarte 

1 piept de pui dezosat 

1 ceapă 

200 g ciuperci 

30 ml ulei 

70 g cașcaval 

200 ml smântână 

sare 

piper 

Vezi și: Minitarte cu dovlecei

Mod de preparare

Tai ceapa solzișori și o călești în uleiul încins până devine sticloasă. Toci ciupercile, spălate în prealabil, și tai pieptul de pui cubulețe. 

Adaugi pieptul de pui și-l lași până se rumenește ușor, apoi pui ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă până scade apa lăsată. 

Te-ar mai putea interesa: Ciuperci cu piept de pui pentru o cină rapidă şi savuroasă

După ce carnea s-a pătruns, torni smântâna și lași să fiarbă până sosul s-a legat. Dai deoparte și lași compoziția la răcorit. 

Pui compoziția în formele de minitarte, presari cașcavalul ras și așezi minitartele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până când se topește cașcavalul. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg