Pont pentru prânz: cartofi picanți cu sos aioli. De ce să alegi alimente iuţi vara?
Un preparat uşor, destul de simplu de făcut, cartofii picanţi cu sos aioli sunt o alegere bună vara, când preparatele iuţi îţi sunt de ajutor, dar şi când vrei să guşti ceva deosebit, cu ingrediente pe care le ai la îndemână.
În timpul sezonului cald, alimentele şi preparatele picante favorizează transpiraţia, modalitate prin care corpul îşi reglează temperatura. Condimentele, usturoiul şi boiaua de ardei iute, cresc puţin temperatura corpului şi accelerează metabolismul, te fac să transpiri şi apoi să te răcoreşti în mod natural. Încearcă şi această reţetă de cartofi picanţi pentru controlarea poftei de mâncare şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii!
Ingrediente pentru trei porţii
6 cartofi
sare
40 ml ulei de floarea-soarelui
boia de ardei iute
Pentru sos aioli:
2 gălbenușuri
1 cățel usturoi
¼ linguriță muștar
10 ml ulei de măsline
15 ml zeamă de lămâie
sare
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Rulouri din clătite picante
Mod de preparare
Speli cartofii și-i fierbi în coajă, în apă cu sare. Când furculița începe să intre cu ușurință în ei, îi scurgi, îi cureţi de coajă și-i tai cubulețe, apoi îi sărezi.
Încingi uleiul în tigaie și prăjești cartofii fierți șase-șapte minute, amestecând constant, pentru a se rumeni uniform. Îi scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, combini gălbenușurile, usturoiul pisat, zeama de lămâie și muștarul.
Vezi și: Supă cremă de usturoi. Un preparat delicios şi hidratant
Torni treptat uleiul de măsline și amesteci până se îngroașă sosul. Condimentezi cu sare și boia, după gust. Servești cartofii cu sos și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock