Reţetă rapidă. Clătite cu legume, carne de curcan şi sos pesto
Această reţetă de clătite îţi dă ocazia să incluzi foile clasice de clătite într-un preparat sărat, cu carne de curcan, legume şi sos pesto delicios!
Vrei să te răsfeţi cu un preparat nu doar gustos, ci şi aspectuos sau ai invitaţi neanunţaţi şi cauţi o reţetă rapidă? Păstrează în frigider câteva clătite gata făcute sau unele care se găsesc în comerţ, pe care este nevoie să le ţii la rece şi le consumi în două zile după deschiderea ambalajului. Odată ce te decizi să pui reţeta în aplicare, trebuie doar să prepari carnea şi legumele tale preferate, mărunţite şi să umpli clătitele. Le poţi rula în stil clasic sau, pentru un aspect elegant, le poţi prinde ca pe un săculeţ cu fire de ceapă verde. Vor fi cu adevărat delicioase cu sos pesto. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas acest preparat simplu şi savuros!
Ce ingrediente îţi trebuie pentru patru porţii?
Pentru a face clătite cu sos pesto vei avea nevoie de:
8 clătite
20 ml ulei
4 fire ceapă verde
200 g piept de curcan fiert
100 g roșii uscate
200 g brânză de capră
50 g ardei copți
Pentru sosul pesto:
200 g frunze proaspete de busuioc
100 g parmezan
100 ml ulei de măsline
50 g semințe de pin sau nuci
3 căței de usturoi
1 praf de sare
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Budincă cremoasă de clătite. Nu dai greş cu ea!
Mod de preparare
Tai partea albă a firelor de ceapă și mărunţeşti. Călești în ulei până se înmoaie ușor. Adaugi pieptul de curcan tocat, roșiile cubuleţe și ardeii copți, bucăţele. Acoperi și lași la călit cinci minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit înainte să amesteci compoziția cu brânza tocată.
Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele în blender și le pasezi până obții o consistență fină.
Vezi şi: Clătite cu carne tocată şi legume
Umpli clătitele și le legi asemeni unui săculeț cu firele de la ceapa verde. Servești clătitele cu sosul pesto.
FOTO: Shutterstock