Reţeta zilei. Vinete umplute cu legume şi cuşcuş

14 noiembrie 2023   Rețete

Mâncarea reconfortantă a luat multe forme de-a lungul timpului, de la pulpe de pui la cuptor și paste cu brânză până la rulouri și pizza copioasă. Noțiunea de masă bună poate însemna și una sănătoasă, iar vinetele umplute cu cușcuș se numără printre preparatele pe care le poţi savura cu bucurie fără să te temi că ar fi nesănătoase.

Dacă vinetele și cușcușul nu sunt pe lista ta obișnuită de cumpărături, n-ar strica să le adaugi, măcar pentru acest preparat. Fie că vrei să-ţi extinzi meniul, fie că intenţionezi să obţii o garnitură deosebită, vinetele tăiate oferă baza perfectă pentru orice umplutură.

Ingrediente pentru două porţii

2 vinete 

½ ardei roșu 

½ ardei galben 

1/2 dovlecel 

2 căței de usturoi 

170 g cușcuș 

500 ml apă 

sare 

40 ml ulei de floarea-soarelui 

Te-ar mai putea interesa: Vinete umplute cu legume şi carne tocată. Trebuie să le guşti toamna aceasta!

Cum să faci vinete umplute

Tai un capac la vinete și îndepărtezi miezul, pe care-l toci. Pui vinetele întregi într-o tavă tapetată, le sărezi după gust și le dai la cuptor, la 200 °C, până se înmoaie.  

Încălzești apa până aproape de punctul de fierbere, adaugi un praf de sare, cușcușul și acoperi vasul cu un capac pentru jumătate de oră. 

Vezi şi: Vinete cu parmezan şi orez

Toci dovlecelul, ardeii și cățeii de usturoi. Încingi uleiul în tigaie, adaugi dovlecelul, ardeii și vinetele tocate. Condimentezi cu sare, după gust, acoperi și lași legumele să se înăbușe și să se călească. După ce s-au înmuiat, adaugi cățeii de usturoi și, după un minut, cuscusul. Amesteci și dai deoparte, apoi umpli vinetetele cu această compoziție.  

FOTO: Shutterstock

Mai multe