Reţeta zilei. Vinete cu parmezan şi orez
Acest preparat vegetarian are toate şansele să fie apreciat de familie și prieteni. Profită de pieţele pline de roadele toamnei aflate abia la început!
Toate umple pieţele şi cămările cu legume proaspete. Trebuia numai să treci printre roadele de peste an şi să-ţi laşi creativitatea să lucreze pentru a experimenta feluri de mâncare cu adevărat savuroase.
Pentru această rețetă cu vinete și parmezan, ai nevoie de doar câteva ingrediente: ceapă, vinete, sos de roşii, parmezan şi orez. Poţi să foloseşti un orez pentru risotto de tipul Carnaroli, Arborio sau Vialone Nano pentru ca şi garnitura să fie mai cremoasă.
Ingrediente pentru două porţii
1 vânătă
1 ceapă
4 căței de usturoi
500 ml sos de roșii
1 ardei iute
sare
piper
30 g parmezan
30 ml ulei
Vezi și: Cum să faci musaca ca în Grecia
Mod de preparare
Toci ceapa și cățeii de usturoi și le sotezi în ulei până se înmoaie ușor. Adaugi apoi vânăta tocată cubulețe și amesteci până se înmoaie.
Torni sosul de roșii și adaugi ardeiul tocat. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Te-ar mai putea interesa: Rulouri de vinete umplute cu cremă de brânză şi spanac
Lași să fiarbă, la foc mic, până când furculița intră cu ușurință în vânătă.
Servești preparatul simplu, presărat cu parmeza sau cu garnitură de orez.
FOTO: Shutterstock