Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele

9 ianuarie 2024   Rețete

Ai o zi în care te urneşti mai greu sau ţi se pare că nu ai energie pentru a face tot ce ţi-ai dori? Alături de o ceaşcă de cafea tare poţi pune şi câteva felii de ruladă cu ciocolată şi cafea, exact ce ai nevoie pentru a te stimula.

Îţi arătăm cum să prepari pas cu pas o ruladă cu ciocolată şi cafea delicioasă, perfectă pentru dup­ă-amiezele în care mai ai nevoie de energie să faci o mulţime de lucruri. Are o consistență unică, incredibil de aromată, dar ușoară, o diferență pe care o vei observa cu siguranță în comparație cu un rulou din comerţ.

Pont

Pentru a-ţi fi mai uşor, reţine să foloseşti un prosop, deoarece blatul va rămâne moale atunci când îl vei derula mai târziu.

Ingrediente pentru 12 porţii

5 ouă

100 g zahăr

75 g făină

2 linguri cacao

1 esenţă de rom

1 vârf de cuţit sare

Pentru cremă:

200 g ciocolată cu lapte

300 ml frişcă lichidă

3 linguri cacao

1 esenţă de cafea

50 g zahăr

topping de ciocolată

frunze de mentă

Te-ar mai putea interesa: Prăjitura cu nucă de cocos, ideală pentru gustările cu efect energizant

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu zahărul, sare şi esenţă de rom. Adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi cacaua şi făina şi amesteci cu mişcări uşoare.

Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi o introduci în cuptor o jumătate de oră. După ce blatul s-a copt, îl treci pe un prosop umed şi-l rulezi.

Vezi şi: Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Pentru cremă, rupi ciocolata în bucăţi şi o amesteci cu cacao, zahăr şi frişcă lichidă. Le pui pe foc mic până când ciocolata se topeşte. Amesteci continuu şi ai grijă ca amestecul să nu dea în fiert. Îl răceşti brusc şi-l amesteci cu esenţa. Mixezi până devine spumos. Ungi cu crema şi-l rulezi.

După răcirea blatului, în derulezi, îl ungi cu cremă şi-l rulezi. Îl serveşti cu topping de ciocolată şi mentă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe