De ce n-ar trebui să-ţi bei cafeaua dintr-o cană roşie?

Dacă intenționezi să ajungi la o vârstă înaintată, cafeaua te poate ajuta. Au existat cercetări realizate de specialişti americani care au confirmat că persoanele care beau trei ceşti de cafea pe zi au mai multe șanse de a avea o durată de viață mai lungă. Ştiai, însă, că ceaşca poate influenţa gustul cafelei?

image

Când te gândești la cafea, care este prima țară care îți vine în minte? Italia? Franta? De fapt, Finlanda este țara cu cele mai multe cafele băute zilnic. Un finlandez adult consumă până la 27,5 kilograme de cafea pe an, în timp ce un american consumă doar aproximativ 11 kilograme. Norvegia ocupă cu mândrie locul doi, iar Danemarca închide top 3. Potrivit Brightside, Italia și Franța nici măcar nu se află în top 10. Pe întreaga planetă, se beau zilnic aproximativ 1,6 miliarde de cești de cafea.

Ce culoare are cana ta de cafea?

Contează foarte mult şi din ce bei cafeaua. Cele roşii sau portocalii ar putea conţine plumb, dar, în general, sunt asociate mental cu pericolul. Un studiu realizat de cercetători germani şi elveţieni a arătat că aceia care au folosit veselă roşie au consumat cu 44% mai puţine alimente spre deosebire de cei care au avut veselă de culoare albastră. Este un detaliu de reţinut în caz că vrei să ţii dietă sau consumi o cantitate exagerată de cafea pe zi.

Culoarea ceştii de cafea contează și din motive psihologice

A existat un experiment cu privire la percepția cafelei pe baza culorii cănii. S-a dovedit că dacă bem cafea dintr-o cană albă, poate părea mai puțin dulce decât dacă o bem dintr-o cană albastră sau transparentă.

Optează pentru căni din sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil. Nici cănile din plastic sau aluminiu nu sunt sigure, deoarece pot elibera substanțe nedorite la fel ca ceştile cu bordură.

Mulți cred că nu este cel mai sănătos obicei să bei cafea, optând pentru apă sau alte băuturi. Totuși, dacă pur și simplu nu-ţi poți refuza plăcerea ta vinovată, încearcă să cumperi o ceașcă termică și să prepari cafea acasă. Vei economisi bani și vei proteja natura, deoarece paharele de cafea de unică folosință nu sunt reciclabile încă, deşi se caută soluţii în prezent, și este nevoie de cel puțin 20 de ani pentru ca acestea să se descompună.

Vezi şi: Este sănătos să îți bei cafeaua cu lapte? Adevărul despre această combinație!

Cafeaua, cheia unei căsnicii fericite?

În secolul al XV-lea, în Mesopotamia, cafeaua era importantă în căsătorie. Bărbații îşi alegeau viitoarele soții în funcție de cât de bine le preparau cafeaua. Din fericire, astăzi avem aparate de cafea, așa că alegem partenerii în funcție de personalitatea lor. În Constantinopol, o soție putea cere divorțul în cazul în care soțul ei nu-i asigura necesarul dorit de cafea.

Te-ar mai putea interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei între 3 și 5 cești de cafea pe zi

Fără să ştie, exista un motiv pentru care cafeaua le menţinea starea de mulţumire sufletească. În timp, cercetătorii au observat că este o opțiune pentru a reduce nivelul de cortizol, hormon al stresului, responsabil şi pentru ciclurile de somn. De aceea, cafeaua ar trebui consumată atunci când cortizolul este la cel mai scăzut nivel, între 8.00 şi 9.00 dimineaţa sau la două-trei ore de la trezire. De asemenea, ar trebui evitată atunci când nivelul cortizolului crește, între prânz și ora 13:00, respectiv între orele 17.30 și 18.30.

FOTO: Shutterstock



Recente

detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg