Salată de sfeclă roșie cu hrean, garnitura perfectă la friptură

25 iunie 2024   Rețete

Oricând prepari o friptură şi vrei să-i alături o salată mai uşoară, hrănitoare, ia în calcul o salată de sfeclă roşie cu hrean!

Sfecla roşie dă acestei salate un gust unic. Are proprietăţi antianemice, reduce tensiunea arterială şi colesterolul rău. Are, de asemenea, puţin sodiu, ceea ce o recomandă pentru consumul zilnic. Obişnuieşte-te să mănânci sfeclă roşie în fiecare zi. E unul dintre obiceiurile cele mai bune pentru sănătatea ta. Are un efect pozitiv asupra arterelor, prevenind îngustarea acestora. Consumată timp de trei zile consecutiv, reduce tensiunea arterială.

Pe de altă parte, rădăcina de hrean conţine foarte multă vitamina C, utilă sistemului circulator şi imunitar. Conţine şi minerale ca fierul, potasiul, calciul şi magneziul. Mirosul înţepător şi gustul iute al rădăcinii se datorează mai multor compuşi chimici, între care şi aşa-numiţii glucozinolaţi. Aceştia din urmă s-au dovedit un adevărat fenomen în lupta cu bacteriile dăunătoare, fiind de multe ori mai eficienţi decât cele mai avansate antibiotice de sinteză.

Ingrediente pentru trei porţii

1 kg sfeclă roșie

100 g hrean

40 g zahăr

50 ml oțet

10 g sare grunjoasă

Te-ar mai putea interesa: Memoria îţi joacă feste? Te poate ajuta şi o salată de vinete cu ardei

Mod de preparare

Speli sfeclele și le descojești, apoi le așezi într-o tavă tapetată și le coci până când furculița intră cu ușurință în ele. Le dai prin răzătoare împreună cu hreanul curățat.

Vezi şi: Reţetă mediteraneană rapidă. Salată cu spanac şi ton

Separat, combini oțetul cu zahărul și sarea și omogenizezi, apoi le torni peste sfeclă și amesteci. Pui salata în borcane sterilizate și o păstrezi la frigider până o servești.

FOTO: Shutterstock

Mai multe