Secretele reţetei celor mai bune chifteluțe suedeze
Cele mai bune chiftele suedeze sunt cele aromate, înăbușite într-un sos cremos. Vei fi de acord că acestea sunt cele simple şi bune pe care le-ai făcut vreodată!
Chiftelele suedeze au fost întotdeauna delicioase, iar Ikea le-a făcut populare. Cu această rețetă le poţi face în confortul propriei case. Sunt atât ușor de preparat, încât te vei întreba de ce nu le-ai încercat mai devreme. Secretul lor este reprezentat de condimente, precum nucșoara şi de sosul cu smântână, unt şi supă de vită. Le poţi servi cu tăiței, orez sau o salată Caesar şi vei avea o masă delicioasă.
Îţi recomandăm să foloseşti o combinație de carne de vită și porc pentru această rețetă. Folosind carne de porc adaugi un plus de grăsime care va face chiftelele mai fragede. Ai putea pune carne de curcan tocată sau de pui, după preferinţă.
La capitolul condimente, este necesar să pui nucșoara și ienibahar, unice pentru acest fel de mâncare suedez. Pentru o aromă fină și un gust mai dulce, căleşte ceapa înainte de a o adăuga în compoziţia de chiftele.
Ingrediente pentru trei porţii
Pentru chiftele:
300 g carne tocată de vită
100 g carne tocată de porc
1 ou
1 ceapă
2 felii de pâine
sare
piper
nucșoară
ienibahar
15 ml ulei
Pentru sos
40 g unt
30 g făină
400 ml supă de vită, clară
100 ml smântână, pentru gătit
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Chifteluţele suedeze sunt, de fapt, turceşti. Regele Carol al XII-lea le-a descoperit pe teritoriul Moldovei de azi
Cum să le prepari
Tai colțurile feliilor de pâine și fărâmițezi miezul. Îl amesteci cu carnea, ceapa curățată și dată prin răzătoare, oul, sare, piper, ienibahar și nucșoară, după gust. Formezi chifteluțele cu mâinile umede. Încingi uleiul în tigaie și rumenești chifteluțele pe toate părțile, apoi le scoți pe un șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Vezi și: Chifteluţe pe frigărui
Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe. Torni jumătate din cantitatea de supă și amesteci până se îngroașă, apoi torni restul de supă și lași să fiarbă opt minute, la foc mic. Adaugi apoi smântâna, chiftelele și lași să clocotească alte trei minute. Servești cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock