Supă cu afumătură, deliciul acestui sezon rece
Această rețetă merită păstrată pentru a fi preparată de mai multe ori iarna aceasta. Supa de afumătură este reconfortantă, sățioasă și va merge la inima oricui îți va trece pragul casei la final de săptămână.
Ingrediente pentru cinci porții
1 kg ciolan afumat
800 g varză
4 cartofi
3 frunze de dafin
20 g pastă de tomate
50 ml oțet
20 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Varză călită de post cu gust de afumătură! Ingredientul care face din această reţetă un deliciu
Mod de preparare
Pui ciolanul la fiert în apă împreună cu frunzele de dafin. Iei spuma ori de câte ori este nevoie. Toci ceapa și varza. Încingi uleiul și călești ceapa cu varza împreună cu pasta de tomate.
După cinci minute, pui legumele sotate în oală, peste carne, împreună cu cartofii curățați, tăiați bucăți mari.
Vezi și: Cum să faci rapid supă cremoasă de pui. Te pune pe picioare în caz de viroză!
Condimentezi cu sare și piper și lași să fiarbă până când se pătrund toate ingredientele. Carnea este gata când furculița pătrunde cu ușurință în ea. Servești supa cu oțet.
FOTO: Shutterstock