Îţi scade energia după prânz? Ce spui de o supă cremă de ciuperci şi paste orzo?

O supă fierbinte şi cremoasă este un deliciu în partea a doua a zilei. O poţi servi cu paste siciliene orzo pentru a fi mai consistentă.

image

Supa cremă este o opţiune minunată în zilele de iarnă, de aceea îţi propunem o variantă reconfortantă de supă de ciuperci, cu paste orzo. Acest tip de paste numit şi risoni se aseamănă cu orzul ca formă, îţi dă multă energie, un plus de proteine şi carbohidraţi. A fost creat în Sicilia. Pastele orzo sunt adăugate de obicei în supe, dar se servesc şi cu sos de roşii, sos pesto, cu legume la grătar. Timpul lor de fierbere este de circa şapte minute.

Info

Cu paste orzo, italienii prepară orzotto, un risotto rapid.

Ingrediente pentru două porţii

500 g ciuperci

1 cartof

1 ceapă

2 căței de usturoi

50 ml ulei

700 ml supă clară de legume

100 ml smântână pentru gătit

30 g paste orzo

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Supa care ţine la distanţă răceala şi gripa. E mai puternică decât toate antibioticele

Mod de preparare

Călești în ulei încins ceapa tocată cinci minute, apoi adaugi ciupercile bine spălate și tocate. Le lași și pe acestea la sotat două-trei minute.

Adaugi usturoiul pisat și, după un minut, torni supa clară de legume, cartoful tăiat cubulețe, condimentezi cu sare și piper, după gust și lași să fiarbă 15 minute.

Vezi și: Supă cremă de usturoi. Idee de preparat ideal pentru întărirea imunităţii

După ce s-au pătruns toate legumele, torni smântâna, mai lași să dea câteva clocote, dai deoparte și pasezi supa cu blenderul vertical.

Separat, fiebi pastele orzo în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le amesteci cu supa cremă de ciuperci.

FOTO: Shutterstock