Cum să faci rapid supă cremoasă de pui. Te pune pe picioare în caz de viroză!
O supă de pui este sănătate curată în sezonul rece. Îţi propunem o reţetă pe care o poţi face în doar 30 de minute!

Supei cu carne de pasăre i se mai spune supa de alungat răceala, iar adevărul e că tot ce se spune despre acest preparat este adevărat. Supa reuşeşte să refacă nivelul de sodiu pierdut prin transpiraţie, în timp de legumele îţi aduc un plus de vitamine care se adaugă la proteinele din carnea de pui. Proteina din pui întăreşte organismul şi uşurează recuperarea. Unii cercetători susţin că această supă, consumată fierbinte favorizează eliminarea mucusului şi eliberează căile respiratorii.
Ingrediente pentru două porţii
1 piept de pui dezosat
2 cartofi
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 morcov
30 g unt
400 ml smântână dulce pentru gătit
20 g făină
50 g orez
Te-ar mai putea interesa: Supă de brânză cheddar şi bere
Mod de preparare
Toci ceapa, pisezi usturoiul și le înăbuși în 100 ml apă și untul. După cinci minute, adaugi pieptul de pui tăiat fâșii, cartofii și morcovii tăiați cubulețe, acoperi totul cu apă și lași să se pătrundă ingredientele.
Vezi și: Supa cremă de ciuperci, preparatul de nelipsit din sezonul rece
Când furculița intră cu ușurință în legume, pui smânâna combinată cu făina, orezul și mai torni puțină apă cât să aibă supa o consistență cremoasă. Mai lași să fiarbă cinci minute.
FOTO: Shutterstock