Ciorbă de perișoare de curcan. Ideală în dieta de slăbit şi pentru întărirea imunităţii

În sezonul rece, este necesar să prepari frecvent supe, ciorbe şi mâncăruri cu carne de curcan, deoarece susţine sistemul imunitar. Ciorba cu perişoare de curcan poate face parte şi din meniul dietei de slăbit. Află motivele şi cum s-o pregăteşti din cele ce urmează!

image

Carnea de curcan este cea mai bună opţiune dacă vrei să slăbeşti şi să-ţi dezvolţi masă musculară. Carnea de curcan are un indice caloric mai mic decât carnea de pui. Un piept de curcan dezosat aduce un plus de 123 de calorii, dar şi vitamine şi minerale. Printre elementele nutritive pe care ţi le poţi procura din preparatele cu carne de curcan se numără vitamina B6, fosfor, riboflavină, seleniu şi cupru. Acestea două din urmă ajută la menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Aşadar, ai toate motivele să găteşti mai des cu carne de curcan.

Ingrediente pentru patru porții

Pentru ciorbă:

1 morcov

1 ceapă

2 cartofi

1 rădăcină de pătrunjel

500 ml borș acru

pătrunjel

sare

20 ml ulei

Pentru perișoare:

500 g carne tocată de curcan

1 ouă

20 g orez

sare

piper

pătrunjel

Te-ar mai putea interesa: Preparat rapid, pentru cină. Ciorbă de cartofi cu bacon

Mod de preparare

Toci morcovul, ceapa și rădăcina de pătrunjel și le călești cinci minute în ulei. Adaugi apoi apă și lași să fiarbă 10 minute.

Între timp, amesteci carnea tocată cu oul, orezul, sare, piper și pătrunjel tocat. Formezi perișoare de mărimea unui ou de prepeliță și le pui la fiert într-un vas cu apă cu sare. Ai grijă să adaugi perișoarele în moomentul în care apa dă în clocot. Le lași să clocotească 10 minute, apoi le iei cu spumiera și le așezi în oala de ciorbă.

Vezi și: Reţetă rapidă. Chifteluțe de curcan la cuptor, pentru un plus de energie

Adaugi cartoful tăiat cubulețe, borșul, mai condimentezi cu sare, după gust și lași totul să fiarbă până legumele s-au înmuiat și furculița intră cu ușurință în perișoare. Înainte să stingi focul, adaugi pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock