Tartă cu ouă și mazăre. Aperitiv de primăvară, perfect pentru masa de Paşti
Delicioasă şi colorată, tarta sărată cu mazăre şi ouă este preparatul tipic de primăvară pe care îl poţi include şi în meniul de Paşti, ca aperitiv.
Adu pe masa de sărbătoare toate aromele şi culorile primăverii! O bază fărâmicioasă de aluat va cuprinde o umplutură gustoasă din lapte, mozzarella, şuncă şi mazăre la care adaugi ouă. Aşa obţii o tartă savuroasă de Paști care, cu siguranță, te va cuceri atât pe tine, cât și pe oaspeții tăi. Este uşor de preparat, cu succes garantat şi poate fi inclusiv o gustare în zilele de după sărbători.
Dacă vrei să variezi, poţi folosi un amestec de brânză, spanac și ouă de prepeliță, sau somon afumat. Tarta poate fi diferită de fiecare dată. Depinde de tine cum o compui, iar posibilitățile sunt nesfârșite. De pildă, gustul delicat al spanacului se potrivește perfect cu puţin somon afumat pentru un preparat de primăvară rapid și ușor.
Ingredientele necesare pentru o tartă cu ouă și mazăre
Pentru aluat:
260 g făină
1 praf de sare
150 g unt rece
75 ml apă
Pentru umplutură:
4 ouă fierte
20 ml ulei
4 ouă crude
300 g mazăre congelată
200 g șuncă
180 ml lapte
100 g mozzarella
10 g muștar
Te-ar mai putea interesa: Tartă gustoasă cu brânză şi spanac
Cum să prepari tarta cu ouă și mazăre
Amesteci untul tăiat cubulețe cu făina combinată cu sarea, până când compoziția capătă o consistență nisipoasă. Torni apa rece și frămânți până când obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă, asemănătoare unei bile, îl înfășori în folie și-l dai la rece jumătate de oră.
Între timp, încingi uleiul în tigaie și călești, șase minute, șunca tăiată cubulețe. O scoți și pui în locul ei mazărea, pe care o călești alte cinci minute. Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi mozzarella rasă, șunca, mazărea și muștarul.
Vezi și: Tartă sărată
Scoți aluatul din frigider, întinzi o foaie, pe care o așezi într-o tavă rotundă. Înlături excesul de aluat de pe margini, pui compoziția, și peste ea ouăle fierte, tăiate jumătăți. Dai tava la cuptor, la 170 °C, aproximativ 45 de minute, până se rumenește tarta pe deasupra.
FOTO: Shutterstock