Tort de Sfântul Ştefan. Pregăteşte o surpriză dulce pentru sărbătoriţi!

27 decembrie 2022   Rețete

Ce desert poate fi mai potrivit pentru celebrarea celor care poartă numele Ştefan în mijlocul perioadei de Sărbători de iarnă decât un tort ca de catifea roșie? Combină blatul deosebit, roşu, cu o cremă simplă de brânză şi vei avea cu siguranţă succes!

Răsfățați-vă alături de sărbătoriţii zilei de 27 decembrie cu o felie (sau două) din acest tort divin. Straturile de blat ca de catifea roșie se îmbină prefect cu crema de brânză cremoasă. Orice iubitor de cheesecake va fi înnebunit după acest desert.

Dacă eşti în căutarea unui desert impresionant, care să-i facă pe cei dragi să-ți ceară rețeta, încearcă această rețetă delicioasă de prăjitură cu cremă de brânză. Este tipul de tort care te atrage rapid cu aroma lui unică și textura ușoară, pufoasă.

Tort cu cremă de brânză

Ingrediente:

200 g unt

150 g zahăr

2 ouă

30 ml ulei

2 linguri oţet

2 linguriţe gel colorant alimentar roşu

200 ml iaurt de băut

200 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 lingură cacao

1 linguriţă praf de copt

1 vârf de cuţit sare

500 g cremă de brânză

250 gr zahăr pudră

esenţă de vanilie

Te-ar mai putea interesa: Căutai reţeta perfectă de tort de morcovi? Iat-o!

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul, păstrând 50 de grame de unt pentru umplutură. Încorporezi treptat ouăle. Separat, omogenizezi uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar, apoi transferi amestecul peste cel de unt şi amesteci. Înglobezi iaurtul, apoi făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, praful de copt şi sarea. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute. P

entru umplutură şi decor, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră, untul păstrat şi esenţa de vanilie, apoi le laşi la frigider până la răcirea blatului.

Vezi si: Tort parfait cu ciocolată albă

Tai blatul răcit în trei. Aşezi o felie pe platou şi o acoperi cu cremă. Procedezi asemănător cu celelalte două felii, având grijă ca, la final, să îmbraci tortul cu cremă. Ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe