Beneficiile consumului de conopidă
Aport de vitamine
Conopida este bogată în vitamina C şi are o concentraţie mare de nutrienţi. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, Vitamina C şi fitonutrienţi. Aceasta conţine fosfor, acid folic, Vitamina K, vitamina B6. Pentru a putea profita cât mai mult de toate aceste vitamine, se recomandă consumul ei crud.
Bună pentru digestie
Conopida protejează sistemul digestiv, datorită conţinutului ridicat de fibre. Acestea protejează şi stomacul şi previn dezvoltarea bacteriilor care pot duce la grave afecţiuni. De asemenea, conopida are rol de detoxifiere a organismului.
Eficientă în bolile de inimă
Este recomandat să folosiţi conopida în salate, deoarece poate ajuta în cazul bolilor de inimă, dar şi a accidentelor vasculare cerebrale.
Luptă împotriva cancerului de colon
Datorită conţinutului ridicat de fibre, conopida ajută în prevenţia cancerului de colon. Ea neutralizează acele toxine din organism care ar putea favoriza apariţie cancerului.
Cum o găteşti?
Există mai multe variante în care să găteşti conopida şi astfel, să te bucuri de toate proprietăţile ei. Încearcă să o adaugi la salate, în stare crudă, aşa îşi va păstra toate vitaminele, intacte. O poţi adăuga şi la tocăniţe, ca o legumă sau chiar ca un înlocuitor pentru carne. De asemenea, o poţi găti la cuptor, alături de alte legume.
Bine de ştiut!
100 grame de conopida gătită (fiartă) conţin: 23 kcal 1,84 g proteine 2,3 g fibre 16 mg calciu 32 mg fosfor 142 mg potasiu 44 mg vitamina C